24.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăSocialEvenimentRepublica Moldova instituie starea de urgență

Republica Moldova instituie starea de urgență

Republica Moldova instituie starea de urgență ca urmare a agravării pandemiei de Covid. Starea de urgență a fost reinstituită joi, 9 septembrie 2021. Decizia a fost anunțată joi de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Pentru persoanele care participă la evenimente publice se va solicita un certificat de vaccinare anti – Covid. Dacă nu sunt vaccinate, aceste persoane trebuie să prezinte un test Covid negativ, a indicat Ala Nemerenco.

Republica Moldova instituie starea de urgență

Republica Moldova a mai avut instituită starea de urgență, fiind una dintre țările europene cel mai grav afectate de pandemie. România a acordat sprijin sanitar Republicii Moldova, inclusiv prin donarea de doze de vaccin anti – Covid.

Situația din Moldova, unde se agravează pandemia, este similară celei din alte țări europene. Bulgaria, de exemplu, a intrat, joi, din zona galbenă în zona roșie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Astăzi este Ziua Internațională a Muzicii

În fiecare an, la data de 1 octombrie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Muzicii (International Music Day), susţinută de Consiliul Internaţional de Muzică (International...
00:01:11

VIDEO: UE nu va recunoaște niciodată anexările Rusiei din Ucraina

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a condamnat vineri (30 septembrie), într-un mesaj video, anexarea de către Rusia a patru regiuni din Ucraina, afirmând că...

Delegații Salvamont România, prezente într-un stagiu de formare profesională în Italia

Reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sibiu, Poiana Braşov, Prahova şi Zărneşti participă la un stagiu de formare în...
Ultima oră
Pe aceeași temă