25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSocialEvenimentPolițiștii au amendat peste 150 de conducători de biciclete și trotinete electrice

Polițiștii au amendat peste 150 de conducători de biciclete și trotinete electrice

Polițiștii au amendat peste 150 de conducători de biciclete și trotinete electrice, pe parcursul a două zile, în județul Vâlcea.

Sancțiunile s-au aplicat în zilele de 23 şi 24 iunie 2022, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea.

„332 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de către poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, conducătorilor de biciclete şi trotinete în zilele de 23 şi 24 iunie a.c., pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe întreg judeţul Vâlcea. În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au avut în vedere impunerea respectării normelor rutiere, în rândul conducătorilor de biciclete şi trotinete electrice. Totodată, scopul acţiunii a fost atât prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi biciclişti, dar şi conducători de trotinete electrice, cât şi verificarea modului în care aceştia respectă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, la finalul acţiunii derulate, au fost amendaţi 143 de biciclişti şi 12 conducători de trotinete electrice, fie pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, fie pentru echiparea necorespunzătoare a bicicletelor sau a vehiculelor conduse, iar ceilalţi pentru alte abateri rutiere”, a anunțat IPJ Vâlcea.

Conducerea de trotinete electrice nu este doar o joacă. Un asemenea vehicul se poate deplasa cu peste 50 de kilometri pe oră, deci mai repede ca o bicicletă. Un mare pericol apare și când trotinetele se deplasează pe trotuar, printre pietoni.

Pe partea carosabilă, marele pericol este pentru conducătorii de trotinete, întrucât ei poartă foarte rar casca de protecție.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:01:00

VIDEO: Explozie într-o zonă comercială din Erevan, Armenia – Cel puțin 20 de persoane rănite

Două explozii au străpuns duminică, 14 august, un depozit de artificii dintr-un centru comercial din capitala armeană Erevan, provocând moartea unei persoane și rănirea...

România a construit doar 10 kilometri de autostradă din cât și-a propus prin PNRR

România a construit până în prezent doar 10,8 din cei 429 de kilometri de autostradă cât și-a propus prin PNRR, pentru următorii câțiva ani....

Noua idee a lui Kissinger: Ucraina ar trebui tratată ca membru NATO

Henry Kissinger a declarat într-un interviu acordat Wall Street Journal că, după modul în care Rusia s-a comportat în Ucraina, "acum consider că Ucraina trebuie să...
Ultima oră
Pe aceeași temă