5.7 C
București
joi, 21 noiembrie 2024
AcasăSocialEvenimentParlamentul numește șefii Televiziunii și Radiodifuziunii

Parlamentul numește șefii Televiziunii și Radiodifuziunii

Parlamentul numește șefii Televiziunii și Radiodifuziunii, într-o ședință de plen care este programată în după-amiaza zilei de luni, 15 noiembrie.

Înainte de ședința în plen, candidaţii în Consiliile de Administraţie ale celor două instituţii vor fi audiați în Comisiile reunite de Cultură din Parlament. Audierile în Comisiile reunite se vor finaliza prin avize, cu caracter consultativ.

Plenul Parlamentului va aproba apoi componența celor două Consilii de Administrație. Ulterior, cele două Consilii vor alege şi propune preşedinţii – directori generali ai celor două instituții. Ei vor fi aprobați prin vot în plenul Parlamentului. Mandatele celor doi președinți de instituții au durata de patru ani.

Parlamentul numește șefii Televiziunii și Radiodifuziunii, care acum sunt interimari

În acest moment, Televiziunea și Radiodifuziunea sunt conduse de directori interimari. Aceștia sunt Ramona Săseanu (TVR) și Liviu Popescu (Radiodifuziune). Mandatele celor doi au fost prelungite de Guvern prin Ordonanță de Urgență, iar Camera Deputaților a luat act de prelungirea acestora. Curtea Constituțională (CCR) a avertizat că numirile lor la TVR și SRR încalcă Legea fundamentală.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Creștere semnificativă a înmatriculărilor auto noi în România și UE: Țara noastră avansează pe piața de hibride

În primele zece luni ale anului 2024, România a înregistrat o creștere de 5,4% a înmatriculărilor de autoturisme noi față de aceeași perioadă a...

Tot mai mulți angajați revin la birou: 63% lucrează exclusiv din sediu, doar 10% rămân remote

Un sondaj realizat de Genesis Property, pe un eșantion de 1.168 de respondenți din România, arată o creștere semnificativă a prezenței fizice la birou,...

Economia Ucrainei rezistă: investiții străine în creștere, privatizări și expansiune internațională

În ciuda prelungirii conflictului cu Rusia, mediul de afaceri din Ucraina continuă să demonstreze reziliență, atrăgând investiții străine și extinzându-se pe piețele internaționale. Potrivit unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă