1.4 C
București
duminică, 16 ianuarie 2022
AcasăSocialEvenimentIncendiu puternic în Popești Leordeni. Arde un depozit pe șoseaua de centură

Incendiu puternic în Popești Leordeni. Arde un depozit pe șoseaua de centură

Un incendiu puternic în Popești Leordeni s-a declanșat în dimineața zilei de duminică, 5 decembrie 2021. Incendiul s-a declanșat înainte de ora 7 dimineața la o firmă cu sediul pe șoseaua de centură a Capitalei.

Flăcările ar fi pornit din curtea firmei, unde se aflau depozitate materiale reciclabile. Din fericire nu sunt persoane rănite.

„Incendiul este localizat. Acționăm pentru îndepărtarea materialelor care au fost afectate de incendiu și pentru stingerea ultimelor focare. O parte din resurse vor fi retrase din dispozitiv”, este cel mai recent anunț transmis de ISU București Ilfov.

Pentru pompieri, o mare problemă a fost faptul că în zona incendiului nu există surse de apă. Din acest motiv, autospecialele au fost alimentate cu apă de la mai mult de doi kilometri distanță, a precizat ISU.

Dacă n-ar fi ars, deșeurile ar fi urmat să fie trimise la reciclare.

Incendiu în Popești Leordeni pe șoseaua de centură

Suprafaţa afectată de incendiu este de 3000 de metri pătrați. Flăcările au distrus stivele exterioare de materiale şi o hală din curtea societăţii. Autorităţile au emis un mesaj telefonic tip RO-ALERT.

„Flăcările au o intensitate foarte mare, de peste 5 – 6 metri, şi au afectat inclusiv halele de depozitare. Există pericol de extindere a incendiului la vecinătăţi”, a anunțat, duminică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bucureşti – Ilfov.

ISU a trimis deja 20 de autospeciale care participă la intervenție. Alte patru autospeciale urmează să ajungă la locul incendiului.

Acum câteva luni, în aceeași localitate se declanșase un alt incendiu de proporții. La acel moment a fost afectat un bloc de locuințe.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cutremur puternic în Grecia, resimțit în Atena

Cutremur puternic în Grecia. Seismul a avut magnitudinea de 5,4 grade. Potrivit informațiilor, seismul a fost resimțit cu precădere în partea de nord a țării,...
00:01:08

Președintele Serbiei, „dezamăgit” de faptele lui Djokovic

Premierul Serbiei a catalog decizia Australiei de a-l expulza pe superstarul tenisului Novak Djokovic, drept  „scandaloasă”. Președintele sârb a spus că îl susține și...

Extinderea Canalului Suez se va termina în iulie 2023

Un proiect de extindere a unor părți ale Canalului Suez este de așteptat să fie finalizat după doi ani de lucrări, în iulie 2023,...
Ultima oră
Pe aceeași temă