24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăSocialEvenimentCrește punctul de pensie

Crește punctul de pensie

Crește punctul de pensie de la data de 1 ianuarie 2022, a anunțat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

De la acea dată, punctul de pensie va fi 1526 de lei. Majorarea punctului de pensie se va face printr-un un act normativ aflat pe agenda Executivului. Decizia de majorare a fost anunțată de premierul Ciucă la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Acum o lună, ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, anunțase cu cât se vor mări pensiile. „Facem proiecții la Ministerul Muncii pentru indexări de pensii între 6 și 12 la sută”, declarase Raluca Turcan. Potrivit acesteia, mărirea pensiilor s-ar produce de la 1 ianuarie 2022, nu mai devreme.

O altă decizie care se va aplica de la 1 ianuarie 2022 va fi indexarea pensiilor militare mici. Mai precis, vor fi indexate pensiile militare de sub 2500 de lei.

Citiți România Liberă și pe Google News

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă