22.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentBulgaria a intrat în zona roșie

Bulgaria a intrat în zona roșie

Bulgaria a intrat în zona roșie. Aceasta este situația cea mai gravă a unei țări din punctul de vedere al pandemiei de Covid.

Includerea Bulgariei în zona roșie a fost decisă, joi, 9 septembrie 2021. Decizia a luat-o Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) al României.

Alte țări care intră în acest moment în zona roșie sunt Norvegia, Lituania, Slovenia, Bermuda, Sri Lanka şi Guernsey.

Bulgaria este una dintre destinațiile căutate de români. Românii intră în Bulgatia atât pentru vacanțe în această țară cât și pentru a ajunge în Grecia sau în Turcia. Grecia se menține și ea în zona roșie.

Bulgaria a intrat în zona roșie

Românii care revin în țară dintr-o zonă roșie intră, în mod normal, în carantină, timp de 14 zile.

Sunt scutiți de carantină românii care prezintă un certificat de vaccinare anti – Covid. De asemenea, sunt exceptați copiii care nu sunt vaccinați dar prezintă un test Covid cu rezultat negativ. Testul trebuie să fie făcut înainte de intrarea în România, adică chiar în țara aflată în zona roșie (de exemplu în Bulgaria).

Pentru adulții nevaccinați, faptul că ar prezenta un test Covid negativ nu îi scutește de carantină.

Situația din Bulgaria, unde se agravează pandemia, este similară celei din alte țări europene. Republica Moldova, de exemplu, a reinstituit, joi, starea de urgență.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă