18.6 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăSocialEducațieUSAMV București aniversează 170 de ani

USAMV București aniversează 170 de ani

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti aniversează 170 de ani de la înființare.

„USAMV este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ superior din România, o instituţie care a format mii de specialişti şi care a împins frontierele cunoaşterii în domeniul său de activitate. Este şi o instituţie simbol, care a crescut odată cu România sau alături de România. (…) Prin absolvenţii săi, a contribuit la dezvoltarea agriculturii şi zootehniei din ţara noastră şi prin cercetarea sa a contribuit la creşterea productivităţii şi la adaptarea acestei ramuri economice la exigenţele timpurilor”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis, pentru instituția de învățământ superior.

Potrivit șefului statului, comunitatea academică de aici, fie că este vorba despre profesori sau studenţi, contribuie prin tot ceea ce face la siguranţa alimentară şi la dezvoltarea României şi a Europei în ansamblu.

„Cred că este mai important decât oricând să vorbim şi despre viitor, nu doar despre trecutul absolut extraordinar al USAMV, pentru că anul acesta, importanţa ştiinţelor agricole şi veterinare a devenit clară pentru toată lumea. În contextul războiului din Ucraina, problemele apărute în comerţul mondial cu produsele agricole au dus atât la o creştere a preţurilor, cât şi la o discuţie europeană sinceră despre importanţa siguranţei alimentare. Ştiinţele agricole au reuşit, de-a lungul ultimelor secole, să contribuie la o creştere dramatică a productivităţii în sectorul agricol, şi avem astăzi din nou nevoie de el. Chiar şi după finalizarea conflictului militar din Ucraina, provocarea schimbărilor climatice va pune presiune pe umanitate şi va necesita eforturi fără precedent de adaptare. Agricultura şi zootehnia vor fi probabil afectate în mod deosebit şi adaptarea la noile condiţii climatice va fi necesară pentru a menţine standardul de viaţă al românilor, al europenilor şi al populaţiei planetei în general”, a subliniat preşedintele în mesaj.

El adaugă că USAMV „îşi ia în serios o a treia misiune” – contribuţia pe care o aduce dezvoltării politicilor publice din România în sens mai larg, iar misiunea universităţii este mai actuală ca niciodată.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Greva generală a conștiințelor

Greva profesorilor a devenit cel mai notabil fapt civic din ultimii ani, pentru că nu mai credeam să vedem o categorie profesională care are...

ANAF pregăteşte o serie de campanii de control pentru a verifica existenţa sediilor fixe şi/sau permanente

O serie de controale va viza verificarea existenţei unor sedii fixe şi/sau permanente ale contribuabililor nerezidenţi pe teritoriul României, în condiţiile în care reprezentanţii...

Greva generală a conștiințelor

Greva profesorilor a devenit cel mai notabil fapt civic din ultimii ani, pentru că nu mai credeam să vedem o categorie profesională care are...
Ultima oră
Pe aceeași temă