29.5 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăSocialEducațieTransformarea orelor de sport

Transformarea orelor de sport

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în cazul în care orele de sport nu pot fi desfăşurate la exterior, din cauza condiţiilor climatice nefavorabile, acestea pot fi suplinite cu ore de la alte discipline, precum Educaţie pentru viaţă.

„Ordinul comun de ministru prevede în continuare posibilitatea derulării orelor de educaţie fizică în spaţii interioare, dacă rata de incidenţă în localitate este sub doi la mie. Peste doi la mie, doar în spaţii exterioare, fără masca de protecţie. Având în vedere şi condiţiile climatice, care sunt din ce în ce mai evidente, este clar că nu vor putea fi derulate orele de educaţie fizică în exterior, din cauza condiţiilor climatice nefavorabile. În acest sens, fiecare director de şcoală poate să suplinească aceste ore de educaţie fizică cu ore din disciplina Educaţie pentru viaţă, spre exemplu”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Palatul Victoria.

Conform informațiilor centralizate de Ministerul Educației pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar la data de 6 octombrie 2021, transmise cotidianului național “România liberă”, se înregistrează următoarea situație epidemiologică:

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 12.978;
  • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 4.392 de persoane;
  • Clase/grupe cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 11.090;
  • Număr copii/elevi din clasele/grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 278.024;
  • Școli cu activitate derulată integral online: 121.

Următoarea raportare va fi comunicată public miercuri, 13 octombrie 2021, după cum au precizat reprezentanții ministerului de resort.

Mai mulți bani pentru burse

Sorin Cîmpeanu, a anunţat că bursele de performanţă, de merit, de studiu şi cele de ajutor social vor creşte începând cu semestrul doi al anului şcolar 2021-2022, după ce în şedinţa de guvern a fost adoptată o hotărâre privind stabilirea cuantumului minim al burselor, diferenţiate pe categorii.

Astfel, bursele de performanţă vor creşte de cinci ori, de la 100 de lei la 500 de lei, iar bursele de merit se vor dubla, de la 100 la 200 de lei. În acelaşi timp, va creşte plafonul de la care acestea vor putea fi acordate: de la media 8,50 la media 9,50.

„Urmare a predării on-line, urmare a renunţării la teze, rezultatele au fost foarte mult distorsionate, în aşa fel încât 50% din elevii României s-ar fi încadrat la burse de merit, urmare a rezultatelor înregistrate la nivelul anului şcolar 2020-2021”, a afirmat ministrul Educației.

Bursele de studiu au înregistrat o creştere cu 50% (de la 100 de lei la 150 de lei/elev), iar bursele de ajutor social au fost dublate, ajungând la 200 lei.

Ministrul Educației a menţionat că, în anul şcolar 2020-2021, 553.000 de elevi au înregistrat medii peste 8,50 şi 347.000 de elevi au avut medii peste 9,50.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, despre strategia americanilor în țara noastră

Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a declarat la Digi 24 că prezența americană în România trebuie să fie mai robustă, având în...
00:01:04

Ucraina a difuzat imagini ale unei operațiuni de deminare din regiunea Kiev

Ucraina a arătat imagini ale unei vaste operațiuni de deminare din regiunea Kiev, după ce mai multe întinderi de apă ar trebui să redevină...

Aproape 300 noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România

295 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 132 mai puţin faţă de ziua...
Ultima oră
Pe aceeași temă