16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSocialEducațieS-a întocmit un studiu despre sănătatea profesorilor. Rezultatele sunt îngrijorătoare

S-a întocmit un studiu despre sănătatea profesorilor. Rezultatele sunt îngrijorătoare

S-a întocmit un studiu despre sănătatea profesorilor din România, iar rezultatele acestuia sunt îngrijorătoare.

Primul studiu privind starea de bine a profesorilor din România arată că “starea de sănătate mintală a acestora este moderată”. “Peste 80% dintre cei chestionați raportează că munca lor nu are niciun efect pozitiv asupra sănătății lor mintale sau a stării de bine”, relevă un comunicat de presă. Starea de bine și prosperitatea sunt conceptele care stau la baza sănătății mintale.

Sănătatea mintală nu implică doar absența bolilor mintale, ci și prezența unei stări de bine în care individul își conștientizează propriile abilități, poate face față stresului zilnic, poate lucra productiv și constructiv și este capabil să aducă o contribuție comunității sale.

Înaintea acestui studiu, sindicatele din Educație semnalaseră periodic nemulțumirile cadrelor didactice din România. Unele nemulțumiri erau legate de salarizarea cadrelor didactice.

Studiu despre sănătatea profesorilor, pentru prima dată în România

Studiul s-a desfășurat în perioada martie – mai 2021. Studiul a fost realizat în cadrul programului “Profesori Fericiți pentru România”. Acesta este un demers susținut de Transylvania College Foundation din Cluj-Napoca, împreună cu dr. Gilda Scarfe, psiholog, fondator  Positive Ed, în parteneriat cu Merito, SuperTeach, Romanian Business Leaders și Clusterul de Educație C-EDU.

Rezultatele studiului au fost prezentate la Cluj-Napoca, într-o conferință intitulată Educație pentru Starea de Bine. Conceptul de Flourishing, tradus în limba română drept Prosperitate, a stat la baza acestui studiu. Conceptul include satisfacția în viață, sensul și scopul, caracterul și virtutea, starea de bine spirituală și relațiile sociale. Acestea sunt aspecte extrem de importante atât în plan personal, cât și profesional.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă