0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSocialEducațieSituția epidemiologică din școli

Situția epidemiologică din școli

În această sătămână s-au înregistrat de aproape 15 ori mai multe cazuri de elevi infectați cu COVID-19, față de cele raportate în perioada debutului anului școlar, după cum reiese din datele transmise de Ministerul Educației.

Potrivit situației epidemiologice din unitățile de învățământ preuniversitar transmisă de Ministerul Educației (ME) cotidianului național “România liberă”, la data de 17 septembrie a.c., se înregistrau 1.091 elevi/preșcolari și 604 angajați din sistem infectați cu noul coronavirus, în timp ce, pe 13 octombrie, au fost raportate 16.316 cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul elevilor/preșcolarilor și 5.425, în rândul angajaților.

Conform informațiilor centralizate de ME pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, la data de, 13 octombrie 2021, se înregistrează următoarea situație epidemiologică:

  • Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 16.316;
  • Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 5.425 de persoane;
  • Unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB): 262;
  • Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate): 135;
  • Unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 85;
  • Unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online: 3.342.

Următoarea raportare va fi transmisă miercuri, 20 octombrie 2021, a mai precizat ministerul de resort.

Conflict Cîmpanu – DSP

În cazul suspendării activităților cu prezență fizică a unităților de învățământ preuniversitar din județul Ilfov, Direcția de Sănătate Publică și-a “depășit atribuțiile”, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

“Media infectărilor înregistrată în acastă săptămână este de 23% în rândul elevilor și preșcolarilor și, este o coincidență, tot 23%, în rândul angajaților. În săptămânile trecute am avut dublări, chiar triplări ale infectărilor. În Ilfov, au fost închise 270 unități de învățământ. Cred că DSP și-a depășit atribuțiile. Puteau să solicite anchetă epidemiologică în fiecare dintre aceste școli și să se ia o decizie în baza acestei anchete, dar nu așa”, a afirmat Cîmpeanu, la postul de televiziune Digi24.

Direcțiile de sănătate publică se vor ocupa și de achiziționarea testelor COVID noninvazive, pe bază de salivă, pentru unitățile de învățământ preuniversitar, au precizat, pentru “România liberă”, reprezentanții Ministerului Educației.

Cursurile cu prezenţă fizică sunt suspendate în alte trei unităţi şcolare din Capitală, a informat Prefectura, după şedinţa de miercuri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Acestea sunt:

– Colegiul Naţional „Aurel Vlaicu” (Sector 1) – pentru perioada 8 – 21 octombrie;

– Liceul Tehnologic „Elie Radu” (Sector 3) – pentru perioada 12 – 25 octombrie;

– Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” (Sector 4) – pentru perioada 12 – 25 octombrie.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă