12.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Școlile din Ilfov se închid. Când intră în vigoare măsura

Școlile din Ilfov se închid în contextul pandemiei de coronavirus, a decis Direcția de Sănătate Publică a județului, în urma unei ședințe de urgență care a avut loc miercuri dimineață.

Școlile din Ilfov se închid. Elevii intră în online

Toate unitățile de învățământ din județul Ilfov își vor închide porțile începând de săptămâna viitoare. Astfel, de luni, toți elevii vor urma cursurile online, din fața propriilor calculatoare. Decizia vine în contextul în care rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 a depășit astăzi 15 la mia de locuitori atingând valoarea de 15.5.

DSP ar fi cerut în cadrul ședinței de azi chiar carantinarea județului, măsură cu care prefectul nu a fost însă de acord. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că extrem de multe persoane care locuiesc în județ lucrează în Capitală.

Pentru că incidența cazurilor de Covid crește și în București de la o zi la alta, autoritățile au luat decizia suplimentării mijloacelor de transport în comun. Evident, rămân valabile măsurile și restricțiile deja aflate în vigoare.

Orașele din Ilfov cu cea mai mare rată de infectare

Cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus se înregistrează în localitatea Bragadiru, iar cea mai mică în Videle.

  1. Bragadiru, jud. Ilfov – 19.42
  2. Popești-Leordeni, jud. Ilfov – 17,52
  3. Voluntari, jud. Ilfov – 17,28
  4. Otopeni, jud. Ilfov – 16,16
  5. Videle, jud. Teleorman – 15,33 

Ultima oră
Pe aceeași temă