19 C
București
miercuri, 18 mai 2022
AcasăSocialEducațieȘcolile din Ilfov se închid. Când intră în vigoare măsura

Școlile din Ilfov se închid. Când intră în vigoare măsura

Școlile din Ilfov se închid în contextul pandemiei de coronavirus, a decis Direcția de Sănătate Publică a județului, în urma unei ședințe de urgență care a avut loc miercuri dimineață.

Școlile din Ilfov se închid. Elevii intră în online

Toate unitățile de învățământ din județul Ilfov își vor închide porțile începând de săptămâna viitoare. Astfel, de luni, toți elevii vor urma cursurile online, din fața propriilor calculatoare. Decizia vine în contextul în care rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 a depășit astăzi 15 la mia de locuitori atingând valoarea de 15.5.

DSP ar fi cerut în cadrul ședinței de azi chiar carantinarea județului, măsură cu care prefectul nu a fost însă de acord. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că extrem de multe persoane care locuiesc în județ lucrează în Capitală.

Pentru că incidența cazurilor de Covid crește și în București de la o zi la alta, autoritățile au luat decizia suplimentării mijloacelor de transport în comun. Evident, rămân valabile măsurile și restricțiile deja aflate în vigoare.

Orașele din Ilfov cu cea mai mare rată de infectare

Cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus se înregistrează în localitatea Bragadiru, iar cea mai mică în Videle.

  1. Bragadiru, jud. Ilfov – 19.42
  2. Popești-Leordeni, jud. Ilfov – 17,52
  3. Voluntari, jud. Ilfov – 17,28
  4. Otopeni, jud. Ilfov – 16,16
  5. Videle, jud. Teleorman – 15,33 

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Turcia refuză admiterea Suediei și Finlandei în NATO

Președintele Recep Erdogan a avertizat că Turcia refuză admiterea Suediei și Finlandei în NATO. Liderul de la Ankara a făcut această declarație luni, 16...

Iunie vine pentru românii angajați cu o minivacanță de trei zile

În prima jumătate a lunii iunie, românii care lucrează la stat sau la privat vor avea parte de o minivacanță de trei zile, ca...
00:00:41

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din...
Ultima oră
Pe aceeași temă