31 C
București
luni, 27 iunie 2022
AcasăSocialEducațieS-au distribuit un milion de măști în școli, anunță ministrul Cîmpeanu

S-au distribuit un milion de măști în școli, anunță ministrul Cîmpeanu

S-au distribuit un milion de măști în școli, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul a făcut acest anunț duminică, 9 ianuarie 2022, la postul de televiziune Digi 24. Anunțul a fost făcut cu o zi înainte de reluarea cursurilor în ciclul preșcolar și în ciclul primar.

„Astăzi au fost distribuite în şcolile din România un milion de măşti pentru debutul săptămânii viitoare. Urmează alte etape ale aprovizionării cu măşti pentru a le avea la dispoziţie toţi elevii care au nevoie de ele”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Măști în școli, pentru că ele sunt din nou obligatorii

Distribuția de măști se face în contextul în care masca a redevenit obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise din România. Cursurile școlare se țin cu prezență fizică, cu condiția ca elevii și profesorii să poarte mască. În clasele în care semnalează un caz Covid, elevii trec la cursuri online, de acasă.

Elevii din clasele V-VIII și cei din învățământul liceal s-au întors în școli, după vacanță, încă de acum o săptămână. Pentru toate școlile, o problemă încă nerezolvată este lipsa testelor anti – Covid. Testele ar trebui făcute de copii, cu ajutorul părinților, acasă. Dacă rezultatul la un test este pozitiv, elevul nu mai trebuie trimis la școală.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Măsurile agreate de Coaliție: Mărirea accizelor la alcool şi tutun, TVA de 19%. Fără impozit progresiv

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a prezentat liberalilor reuniţi în şedinţa BPN discuţiile din interiorul coaliţiei privind modificarea Codului Fiscal, potrivit unor surse, mai multe...

Coinzix, un crypto exchange românesc, a atras o investiție de 300.000 de dolari

Coinzix, un crypto exchange românesc, fondat în 2021, anunță o investiție de 300.000 de dolari din partea Legion Ventures, cel mai mare fond de...

Răzvan Giucă, vicepreședinte ACROPO la Marea Neagră, prins drogat la volan

Răzvan Giucă, vicepreședintele Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO), ar fi condus sub influența drogurilor. Răzvan Giucă ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă