10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialEducațieS-au distribuit un milion de măști în școli, anunță ministrul Cîmpeanu

S-au distribuit un milion de măști în școli, anunță ministrul Cîmpeanu

S-au distribuit un milion de măști în școli, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ministrul a făcut acest anunț duminică, 9 ianuarie 2022, la postul de televiziune Digi 24. Anunțul a fost făcut cu o zi înainte de reluarea cursurilor în ciclul preșcolar și în ciclul primar.

“Astăzi au fost distribuite în şcolile din România un milion de măşti pentru debutul săptămânii viitoare. Urmează alte etape ale aprovizionării cu măşti pentru a le avea la dispoziţie toţi elevii care au nevoie de ele”, a declarat ministrul Cîmpeanu.

Măști în școli, pentru că ele sunt din nou obligatorii

Distribuția de măști se face în contextul în care masca a redevenit obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise din România. Cursurile școlare se țin cu prezență fizică, cu condiția ca elevii și profesorii să poarte mască. În clasele în care semnalează un caz Covid, elevii trec la cursuri online, de acasă.

Elevii din clasele V-VIII și cei din învățământul liceal s-au întors în școli, după vacanță, încă de acum o săptămână. Pentru toate școlile, o problemă încă nerezolvată este lipsa testelor anti – Covid. Testele ar trebui făcute de copii, cu ajutorul părinților, acasă. Dacă rezultatul la un test este pozitiv, elevul nu mai trebuie trimis la școală.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă