4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSocialEducațiePremierul Ciolacu va avea o nouă întâlnire cu sindicatele din Educație

Premierul Ciolacu va avea o nouă întâlnire cu sindicatele din Educație

Premierul Marcel Ciolacu va avea o nouă întâlnire cu sindicatele din Educație, anunță un comunicat plasat pe site-ul Guvernului României.

Astfel, în ziua de luni, 23 octombrie 2023, sunt programate “Consultări cu reprezentanții sindicatelor din educație”. Întâlnirea cu liderii sindicali se va desfășura la Palatul Victoria, de la ora 12.

Discuțiile dintre șeful Executivului și liderii sindicali din Educație are loc în contextul în care, la nivelul Guvernului României, este în curs de elaborare o nouă Lege a Salarizării. Această lege ar modifica și salariile cadrelor didactice. La mijlocul anului 2022, în urma unei greve la nivel național, sindicatele din Educație au obținut din partea Guvernului promisiunea că salariile din Educație vor fi mărite salariile până la nivelul salariului mediu pe economie.

La acel moment, Guvernul era condus de premierul Nicolae Ciucă. Imediat după ce greva din Educație, ca urmare a acestor promisiuni, a încetat, Ciucă i-a cedat funcția de premier lui Marcel Ciolacu.

În cea mai recentă ședință de Guvern, cea din 20 octombrie 2023, Executivul condus de Ciolacu a analizat o propunere legislativă care ar majora salariile cadrelor didactice, separat de salariile altor bugetari. Dacă s-ar aproba această propunere legislativă, salariile de bază ale cadrelor didactice s-ar majora de la data de 1 decembrie 2023.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Judecătorii CCR au dispus că anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplică celor cu cel puțin un mandat complet înainte de intrarea în vigoare a...

Judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au decis, marți, cu unanimitate de voturi, că anularea pensiilor parlamentarilor nu se aplică celor cu cel puțin...

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, la Avdiivka

Lupte grele se dau în estul Ucrainei, anunță ucrainenii. Aceștia spun că rușii încearcă să ocupe orașul Avdiivka și avansează din toate părțile, a...

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă