4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăSocialEducațieÎnlocuitorul lui Cîmpeanu ca ministru al Educației. Mutarea era pregătită de câteva...

Înlocuitorul lui Cîmpeanu ca ministru al Educației. Mutarea era pregătită de câteva luni

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, deputatul PNL Marilen Pirtea, este favorit să preia funcția de ministru al Educației, după decizia lui Sorin Cîmpeanu de a demisiona, potrivit informațiilor obținute de “România liberă”.

Sursele noastre mai spun că schimbarea lui Cîmpeanu cu Pirtea era pregătită de mai multe luni.

Creșterea numărului de apariții la televiziuni sau în presă ale lui Marilen Pirtea, ca reprezentant al PNL, din ultima perioadă, este un argument în acest sens.

Și înainte ca precedentul ministru al Educației și Cercetării, Monica Anisie, să fie înlocuită de către Sorin Cîmpeanu, acesta a avut de asemenea o creștere a expunerii mediatice.

Costreie, peste rectorul UB

Din nou, ca și în cazul ultimelor două modificări de miniștri (de la Educație și de la Cercetare) este vehiculat și numele lui Sorin Costreie, prorector al Universității din București (UB) și consilier guvernamental, încă din perioada Executivului Ludovic Orban.

În cadrul UB, Sorin Costreie este considerată o persoană cu o putere de influență chiar mai mare decât cea a rectorului instituției de învățământ superior de stat, Marian Preda.

Costreie și Preda împart același birou și aceeași secretară, în sediul Rectoratului UB.

Aceasta, în timp ce alți rectori au la dispoziție o cancelarie.

Totuși, surse din mediul universitar au explicat, pentru “România liberă”, că asupra carierei academice a lui Sorin Costreie planează mai multe suspiciuni și că sunt șanse mari ca, în cazul unei numiri în funcția de ministru al Educației, în scurt timp ar putea apărea un nou scandal precum cel în urma căruia Sorin Cîmpeanu a decis să demisioneze.

Demisia lui Cîmpeanu a ajuns la Iohannis

Demisia lui Sorin Cîmpeanu a ajuns, în această dimineață la președintele Klaus Iohannis, alături de numirea ca interimar la Educație a ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Alte variante pentru portofoliul de la Educație, dar cu șanse mai mici sunt un consilier prezidențial și secretarul de stat pe învățământ preuniversitar Sorin Ion.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

ONU are dovezi ale folosirii armelor chimice de către Statul Islamic în Irak

Experţi ai Naţiunilor Unite(ONU) au descoperit noi probe ale utilizării armelor chimice de către gruparea jihadistă Statul Islamic în timpul autoproclamatului său califat, mai...

România în Schengen: Cătălin Predoiu a discutat cu ambasadoarea Regatului Suediei, Therese Hyden

Poziţia Guvernului de la Stockholm de susţinere a intrării României în spaţiul Schengen, Legile Justiţiei şi activitatea procurorilor din România care anchetează infracţiuni din...

Comisar european: Europa va intra în recesiune la iarnă

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă