5.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021
AcasăSocialEducațieÎncă un concurs pentru directori de școli

Încă un concurs pentru directori de școli

După rezultatele de la prima probă a concursului pentru ocuparea posturilor de conducere ale școlilor, ce indică deja multe locuri rămase neocupate, ministrul Educației anunță încă o sesiune.

Doar 5.676 de candidați au promovat proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de conducere vacante ale unităților de învățământ preuniversitar de stat (65,8%), înainte de contestații, obținând cel puțin nota 7.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educației (ME), au fost validați pentru a participa la concursul de directori și directori adjuncți de școli 9.110 de candidați, s-au prezentat și au finalizat proba 8.627 de candidați (94,7%).

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, încă după afișarea rezultatelor de la această primă probă, ce indică faptul că nu vor putea fi ocupate toate posturile vacante de directori și directori adjuncți, că va fi organizat un nou concurs, imediat după încheierea actualei sesiuni.

Astfel, următorul concurs ar urma să fie organizat în prima lună a anului viitor, deoarece data stabilită pentru preluarea mandatelor directorilor și directorilor adjuncți care promovează concursul aflat acum în desfășurare este 10 ianuarie 2022.

Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs.

Județele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93%), Sălaj (81%) și Mureș (78%). În Municipiul București au promovat proba scrisă 64% dintre candidați.

Rezultate mai mici sau relativ egale cu 50% s-au înregistrat în județele Mehedinți (44%), Călărași (45,1%) și Satu Mare (50,3%).

Cele mai multe note obținte au fost între 7 și 8 (7 fiind nota minimă de promovare).

Nu a fost înregistrată nicio notă de 10.

Precedentul concurs pentru directori de școli s-a desfășurat în anul 2017, când ministru al Educației era Liviu Marian Pop.

Rezultatele după contestații

Astăzi este programată afișarea rezultatelor finale la proba scrisă.

Concursul va continua după următorul calendar:

– 21 – 27 octombrie – Înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare.

– 28 – 29 octombrie – Transmiterea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/universităților.

– 1 – 10 noiembrie – Constituirea comisiilor pentru proba de interviu

– 12 noiembrie – Publicarea graficului de desfășurare a interviurilor

– 15 noiembrie – 8 decembrie – Desfășurarea probei de interviu

– 16 noiembrie – 10 decembrie – Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu

– 13 decembrie – Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

– 14 – 17 decembrie – Consultarea grupurilor parlamentare/reprezentanților cultelor religioase si obținerea avizului motivat.

– 17 decembrie – Validarea rezultatelor finale

– 20 – 22 decembrie – Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Cele mai citite

România ajunge în fața Curții de Justiție a UE din cauza poluării

România ajunge în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene din cauza nerespectării legislației europene privind aerul curat și emisiile industriale. Decizia luată de Comisia...

Legea privind certificatul verde ar putea fi adoptată până la finele anului – VIDEO

Legea privind certificatul verde ar putea fi adoptată până la finele anului, a declarat premierul Nicolae Ciucă, la sfârșitul întrevederii cu reprezentanții cultelor. Potrivit...

Prime Studios – o schimbare benefică și o oportunitate +18

Găsirea unui loc de muncă poate fi o adevărată provocare în aceste zile, în special din cauza pandemiei, pentru că multe firme au de...
Ultima oră
Pe aceeași temă