20.3 C
București
duminică, 4 iunie 2023
AcasăSocialEducațieEvaluare BAC 2023: Subiectele date la limba română

Evaluare BAC 2023: Subiectele date la limba română

Evaluare BAC 2023: Elevii din clasele terminale de liceu au avut de rezolvat la primul subiect al probei la Limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat cerinţe pe baza unui fragment din textul „L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu” din volumul „Amintiri despre Liviu Rebreanu” de Vasile Tiţescu.

La subiectul al doilea elevii au avut de comentat în minimum 50 de cuvinte trei strofe din poezia „Versuri” de Tudor Arghezi, evidenţiind relaţia dintre ideea poetică şi mijloacele artistice, potrivit site-ului subiecte.edu.ro.

La ultimul subiect, elevii de la profilul uman au avut de scris un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un basm cult studiat.

Elevilor de la profilele real-tehnologic li s-a cerut la ultimul subiect să realizeze un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularităţi de construcţie a unui personaj dintr-un basm cult studiat.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Președintele Erdogan și-a numit noul guvern. Șeful spionajului a devenit ministru de Externe

În noul guvern al Turciei, stabilit de președintele Erdogan, cea mai interesantă schimbare se referă la șeful spionajului, Hakan Fidan. Fidan va fi, de acum...

Ministrul Aurescu a reprezentat România în Turcia la ceremonia de reconfirmare a lui Erdogan

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a reprezentat România în Turcia, la ceremonia de reconfirmare a lui Erdogan ca președinte al Turciei. "Participarea ministrului român al...

România marchează Ziua Tratatului de la Trianon

Mai multe instituții din România marchează Ziua Tratatului de la Trianon, care a fost instituită, prin lege, la data de 4 iunie. Ministerul Afacerilor Externe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă