26.5 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeSocialEducațieEste oficial. Elevii pot avea media încheiată doar din două note

Este oficial. Elevii pot avea media încheiată doar din două note

Ordinul ministrului Educaţiei pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, care prevede că mediile se pot încheia cu două note, a fost trimis spre publicare, anunţă Ministerul Educaţiei.

“Au fost integrate propunerile de modificare a proiectului supus consultării publice, astfel încât: în anul şcolar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. În anul şcolar 2022-2023, situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ în şedinţa de încheiere a cursurilor şi fără ca acesta să aprobe raportul privind situaţia şcolară anuală”, afirmă reprezentanţii ministerului.

Modificările aduse Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar au fost făcute în interesul elevilor, în contextul în care procentul de participare la protestul personalului din învăţământ este diferit, de la o unitate de învăţământ la alta, precizează sursa citată.

Ministerul Educaţiei menţionează că modificările propuse asigură cadrul legal pentru încheierea situaţiei şcolare a elevilor cu minimum două note/calificative de către profesorii care sunt în activitate în această perioadă sau care îşi reiau activitatea, şi nu implică încheierea situaţiei şcolare de către conducerea unităţii şcolare sau de către un alt cadru didactic decât cel care predă la clasă.

Prevederea referitoare la eliminarea obligativităţii validării situaţiei în consiliul profesoral reprezintă o măsură de simplificare a procedurilor la nivelul unităţilor de învăţământ, în contextul perioadei scurte de timp rămase până la finalizarea cursurilor, arată ministerul. 

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Ce se întâmplă dacă ții peștele în lapte 5-10 minute înainte de a-l găti. Efectele uimitoare ale trucului bucătarilor iscusiți

Atunci când vine vorba de prepararea peștelui, există multe trucuri și metode diferite care pot fi utilizate pentru a-i spori gustul și textura....

Asul cu care Simona Halep poate câştiga meciul vieţii: audierea lui Patrick Muratoglu

Mâine se împlinesc 13 luni de când fostul numărul unu al tenisului mondial, Simona Halep, a fost suspendatã dupã un test de rutină...

Ministerul Justiției a avertizat Guvernul despre problema OUG prin care se pot majora oricând TAXE și IMPOZITE

 Ministerul Justiției a avertizat Guvernul că OUG prin care se pot majora oricând taxe și impozite nu este constituțională și a indicat și...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies