18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSocialEducațieElevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”.

În fiecare an, NASA, ISDC și NSS organizează cel mai prestigios concurs de dezvoltare aerospațială din lume. Este prima dată în ultimii șase ani când o echipă din România câștigă Marele Premiu. Mai mult, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” este a doua instituție de învățământ din lume care câștigă a doua oară această importantă competiție, prima dată fiind în 2015.

Lucrarea denumită „Project Nova 2” a fost desemnată cea mai bună din cele 5.200 de aplicații înscrise, realizate de 29.000 de elevi din 28 de țări. Stația Nova ar putea fi o colonie spațială toroidală permanentă situată pe orbita planetei Marte, care să susțină peste 2.000 de turiști, oameni de știință și coloniști permanenți.

Cei 12 elevi care au realizat acest proiect câștigător sunt Maria Neagoie, Medeea Marinescu, Luxin Matasaru, Mihai Priboi, Vlad Carasel, Tudor Nicorescu, Andrei Ciobanu, Hristoforos Koutsioukis, Eliza Radu, Vlad Dimulescu, Alex Paun și Luca Teodorescu. Profesorul lor coordonator este Ioana Stoica. Motto-ul după care este construită lucrarea echipei de tineri români este „Per aspera ad astra” – „Prin dificultăți către stele”.

Cei 12 elevi care au câștigat concursul NASA s-au înscris  în campania națională „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă