28.1 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeSocialEducațieCompetențele la Bacalaureat, decalate. Ar fi trebui să înceapă luni. Noul calendar...

Competențele la Bacalaureat, decalate. Ar fi trebui să înceapă luni. Noul calendar aprobat de Ministerul Educației

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română din cadrul Bacalaureatului se va face între 14 şi 16 iunie, potrivit noului calendar aprobat de Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a informat joi că a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial Ordinul ministrului educaţiei pentru modificarea şi completarea a două ordine de ministru: Ordinul nr. 3.505/2022 privind structura anului şcolar 2022 – 2023 şi Ordinul privind organizarea şi desfăşurarea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2022 – 2023.

Potrivit noului calendar aprobat prin ordin de ministru, între 15 – 19 iunie se vor evalua competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale, în perioada 16 – 20 iunie se vor evalua competenţele digitale, iar între 21 – 23 iunie vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Conform Ministerului Educaţiei, pentru clasele a VIII-a, a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, situaţia şcolară a elevilor se poate încheia până la data de 13 iunie 2023.

Totodată, înscrierea la evaluarea naţională va avea loc până la data de 13 iunie 2023.

În ceea ce priveşte înscrierile la examenul naţional de bacalaureat, Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, prin nota nr. 1.416/2023, informaţii privind prelungirea perioadei înscrierii candidaţilor la sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de bacalaureat 2023 până la data de 13 iunie 2023.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

o lume fascinantă în păcănelele online

Egiptul Antic este una din temele des întâlnite în portofoliile de joc ale cazinourilor. În jocuri sunt incluși marii faraoni ale vremurilor antice,...

Începe cea de-a treia ediție a Animation Bucharest International Film Festival (ABIFF)

De astăzi și până duminică, pe 24 septembrie, la Cinema Union din București, precum și la Cinema Carpați din Sinaia și Cinema Trivale din...

Ursoaică, însoțită de 2 pui, împușcată în Harghita

 O ursoaică a fost împuşcată, vineri, după ce a fost lovită de o maşină, pe DE 578, între localităţile Sînmartin şi Cozmeni, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies