7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSocialEducație10 motive pentru a învăța limba engleză

10 motive pentru a învăța limba engleză

Limba engleză este una dintre cele mai vorbite limbi din întreaga lume, fapt pentru care este esențială cunoașterea acesteia în zilele noastre. A fost inițial limba oficială a Angliei, iar apoi a devenit limba primară sau secundară a mai multor colonii. La momentul actual, engleza este principala modalitate de expresie a numeroase sfere culturale și de afaceri. Mai mult decât atât, regăsim cuvinte englezești într-o sumedenie de domenii care ne înconjoară, precum: muzică, filme, jocuri video, social media, cărți, reviste, semne etc. Tocmai de aceea, în cele ce urmează îți vom prezenta 10 motive pentru care este necesar să înveți limba engleză.

  1. Este ușor de învățat

Comparând engleza cu alte limbi străine, ea nu este greu de învățat, deoarece este foarte răspândită și o regăsim, așa cum am menționat mai sus, într-o multitudine de cazuri. Învățăm engleza auzind-o vorbită în filme, auzind-o cântată, ori pur și simplu din videoclipuri de pe internet. Este suficient să observăm o expresie necunoscută, astfel încât să o căutăm online și să-i aflăm sensul.  

  • Îți dezvoltă memoria și intelectul

Niciodată nu ești prea matur pentru a învăța ceva, chiar și o limbă străină. Mintea umană trebuie antrenată constant, la orice vârstă, tocmai de aceea învățarea englezei ar putea fi văzută ca o provocare pentru cei ce vor să își mențină creierul activ în permanență.

  • Este limba a multor industrii

Fie că  vorbim de mass-media, economie, turism sau tech, limba engleză este esențială. Numeroase cursuri și materiale dedicate acestor domenii și nu numai se găsesc mai degrabă în limba engleză, decât în limba română; așadar, dacă vrei să te perfecționezi sau să te documentezi într-un anumit domeniu, trebuie să fii pregătit să înțelegi noțiuni și expresii specifice respectivei materii în limba engleză.

  • Te ajută când călătorești în străinătate

Indiferent de țara pe care alegi să o vizitezi, în Europa sau în afara ei, vei regăsi limba engleză la tot pasul: pe afișe, în magazine, în muzee, în parcuri etc. Poate nu ca prima limbă, dar a doua sau a treia. Cu siguranță, cunoașterea limbii engleze te va ajuta pentru a înțelege atât mesajele obiectivelor turistice, cât și în comunicarea cu cei din jur.

  • Te poate ajuta în căutarea unui loc de muncă mai bun

Deoarece limba engleză este cheia industriilor mai sus menționate și nu numai, foarte mulți recrutori cer cunoașterea acesteia la un nivel mediu sau avansat, drept un criteriu de angajare.

  • Te ajută să formezi diverse relații cu oameni de alte naționalități

Trăind în era internetului și a vitezei, cunoscând limba engleză te poți conecta cu oameni de pe întreg globul pământesc. Fie că vorbim de mediul de business sau doar social, limba engleză ne ajută să ne creăm relații, prietenii, dar și să cunoaștem diverse culturi.

  • Limba română preia cuvinte din engleză și le introduce în limbajul cotidian

Poate fără să ne dăm seama, preluăm cuvinte englezești în limbajul nostru de zi cu zi. „Sfârșitul de săptămână” a devenit „weekend”, „cerință”/„sarcină” a devenit „task”, iar „loc de muncă” a devenit „job”. Este important să cunoaștem aceste modificări și să ne conformăm cu ele.  

  • Limba engleză este limba oficială în 53 de țări.

La momentul actual, există 400 de milioane de vorbitori ai limbii engleze. Dacă am analiza situația țărilor de pe întreg Globul pământesc, am putea observa că engleza este vorbită, ca limbă oficială, în aproximativ un sfert din țările lumii. Astfel că, pe lângă SUA, Marea Britanie, Irlanda, Australia, Canada, Noua Zeelandă, se vorbește în engleză și în Bahamas, Belize, Bermude sau Gibraltar.

  • Te ajută să te exprimi mai precis.

Multe persoane preferă să folosească anumiți termeni în engleză pentru a găsi cu adevărat precizia acestora. De exemplu, vom spune despre o analiză că este „accurate”, cu sensul de corectă, exactă; ori, cuvântul „meeting” va avea mai multă putere în fața clasicei „ședințe”.

  1. Limba engleză este totodată limba internetului.

Limba engleză ne ajută întotdeauna atunci când e vorba de internet: să căutăm ceva, să redactăm, ori să setăm. Majoritatea rezultatelor de pe internet se găsesc în limba engleză. Fie că vorbim de o conferință, o melodie, un film – toate acestea le vom căuta în engleză mai degrabă, decât în limba română.

Așadar, nu este greu de învățat limba engleză – ai nevoie de puțină ambiție, răbdare, perseverență, dar și de un îndrumător. Acesta poate fi un profesor acreditat, care știe cum se predă materia într-un mod atractiv, iar dacă ți-e greu să te deplasezi către o școală, poți apela cu încredere la un curs online Burlington English. Află care este nivelul tău de engleză actual și începe să îl perfecționezi chiar astăzi.

Cele mai citite

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...
Ultima oră
Pe aceeași temă