12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialEducațieCum să alegi cursurile de public speaking

Cum să alegi cursurile de public speaking

Nu faci față situațiilor în care trebuie să vorbești în public, așadar cauți un curs care să te ajute. Desigur, ai putea citi pe internet și studia singur, dar nu prea ai cum să repeți și nimeni nu poate să-ți dea feedback. Te hotărăști până la urmă că vei participa la un curs de public speaking, dar aici te confrunți cu încă o problemă: pe care să-l alegi? Iată ce trebuie să te învețe un curs de public speaking ca să merite să investești în el.

Cursuri care te învață că prima persoană care trebuie convinsă ești chiar tu

Pe acest principiu sunt construite cursurile cu Andrei Dunuță. Nu vei putea convinge pe nimeni de nimic până nu te convingi mai întâi pe tine. După ce ai pus cap la cap niște idei pe care vrei să le transmiți persoanelor din fața ta, primul pas este să te asiguri că tu le înțelegi și le crezi valoroase.

Poți avea toate argumentele din lume, dar dacă nu vorbești din inimă, ci doar din minte, ascultătorii tăi vor detecta asta. Oamenii nu se lasă convinși doar din punct de vedere rațional, ci și din punct de vedere emoțional. Găsește ceea ce te pasionează la subiectul pe care urmează să-l prezinți!

Cursuri care te învață că e normal și chiar recomandat să-ți folosești umorul

Cei care vorbesc în public, dar nu prea se pricep la asta își imaginează că anumite subiecte sunt mult prea serioase și astfel este exclus să strecoare și câteva glume în discursul lor. Alții pur și simplu consideră că nu au umor.

La fel ca orice altă trăsătură, și simțul umorului poate fi dezvoltat. Iar în prezentări este deosebit de relevant deoarece te umanizează. Dacă începi orice discurs cu o glumă sau cu o întâmplare amuzantă vei observa că publicul este mai receptiv. În cazul în care ești atât de relaxat încât să te poți lua singur peste picior, chiar ai dat lovitura!

Cursuri care te învață că mai important este cum livrezi nu ceea ce livrezi

Poate că ești cel mai bun dintr-un anumit domeniu, dar asta nu te va face capabil să și vorbești despre activitatea ta. Să cunoști informația nu este suficient, livrarea fiind mult mai importantă. De obicei, experții se pierd în termeni de specialitate și în structura mult prea complexă a discursului și-și frustrează ascultătorii.

Un curs de public speaking performant va pune accentul pe cum livrezi informația, nu pe informație în sine. Tu știai că verbalul reprezintă doar 7% din comunicare? Da, ceea ce comunici se bazează în proporție de mai mult de 90% pe nonverbal și paraverbal, adică pe limbajul corpului și pe modul în care vorbești. Învață cum să comunici eficient și vei putea transmite orice fel de mesaj oricui. 

Cursuri care te învață cum să construiești un discurs

O să sune oarecum surprinzător, dar un discurs bun nu începe cu începutul, ci începe cu sfârșitul. Cu alte cuvinte, pentru a livra un discurs cu adevărat memorabil trebuie să începi cu ideea de bază/mesajul care trebuie să rămână în memoria ascultătorilor tăi. Vei observa că-ți va fi mult mai ușor să construiești un discurs dacă începi cu întrebarea de ce, nu cum. Nu în ultimul rând, ia în calcul și realizările persoanei care ține cursul. Vei vrea să primești feedback de la un expert.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă