4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocialDNA Vaslui: Avocat acuzat de trafic de influență, arestat preventiv

DNA Vaslui: Avocat acuzat de trafic de influență, arestat preventiv

Potrivit DNA, Horobeţ a fost reţinut pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată. În acelaşi dosar s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 14 aprilie 2018, faţă de inculpatul Florin-Ioan Bîcu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

“În perioada septembrie-octombrie 2017, inculpatul Horobeţ Neculai, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză), direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 euro, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra poliţiştilor din cadrul IPJ Vaslui – Serviciul Rutier.

Concret, inculpatul a promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, că-i va determina pe poliţişti să-i restituie permisul de conducere”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, cei doi inculpaţi au pretins de la o altă persoană, în perioada decembrie 2017 – aprilie 2018, suma totală de 2.400 euro. Ei au primit, în mai multe tranşe, 1.900 de euro şi 400 de lei, pentru a determina pe lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze un permis de conducere fără susţinerea examenului auto.

DNA reaminteşte că Neculai Horobeţ a fost deja trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni similare, informează Agerpres.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă