20 C
București
marți, 24 mai 2022
AcasăSocialEducațieDe Ziua Educației Câmpeanu dă un îndemn profesorilor să se adapteze la...

De Ziua Educației Câmpeanu dă un îndemn profesorilor să se adapteze la vremuri neobișnuite

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu s-a adresat cadrelor didactice cu ocazia Zilei Educației.
El transmite că, pe fondul crizei sanitare, în plină schimbare de paradigmă educațională, profesorii sunt forțați să găsească soluții la provocări cu totul neobișnuite, să se adapteze și să inoveze.

„A educa este o profesie dar și o chemare aleasă a oamenilor care reușesc să împărtășească celorlalți din cunoașterea lor, onorându-și vocația de dascăl. Profesorii noștri făuresc astăzi România de mâine pregătindu-i un viitor mai bun dimpreună cu părinții și ceilalți parteneri ai procesului educațional. Astăzi, mă înclin cu recunoștință în fața tuturor celor care se dedică acestei meniri. Îi mulțumesc învățătoarei mele! Le mulțumesc profesorilor mei! Le mulțumesc tuturor colegilor profesori din această țară, românilor de pretutindeni care au această profesie și transmit cultura, civilizația universală, știința și limba română”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Schimbările profunde în abordarea învățării au determinat UNESCO să propună pentru 5 octombrie 2021 drept temă centrală „Profesorii – inima relansării educației”, susține Sorin Câmpeanu.

„După o perioadă îndelungată, brăzdată de încercări sociale, politice și economice, pe fondul crizei sanitare neîncheiate încă, suntem în plină schimbare de paradigmă educațională, fiind forțați să găsim soluții la provocări cu totul neobișnuite, să ne adaptăm și să inovăm. (…) Sunt profesor, Ministrul Educației și Președintele Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, fapt ce mi-a permis să înțeleg că toți cei care lucrăm în acest domeniu avem un mandat de înaltă responsabilitate socială. Munca profesorilor trebuie protejată, încurajată și susținută mai ales astăzi, mai mult ca oricând, noi fiind datori să ne unim eforturile pentru transmiterea de cunoștințe, atitudini și valori către generațiile următoare”, a mai transmis ministrul Educației.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Conferința „Iorga, după Iorga”: Naționalistul moare aici, patriotul ajunge în străinătate

Recent, la Conferința „ Iorga, după Iorga”, de la Vălenii de Munte, s-a dezbătut prin prisma personalității lui Nicolae Iorga ce a fost mai...

Rusia, eterna eliberatoare cu bocancul pe grumaz

Au ajuns și țările ce s-au dorit mereu neutre să realizeze cât de periculoasă este Federația Rusă condusă de un fanatic. Se pare că și...

Minciunile războiului, doar din “surse oficiale”

Oare dorește cineva să se afle adevărul despre războiul din Ucraina? Cu siguranță, nu există părți interesate, ci doar acțiuni de propagandă. Cancelariile occidentale...
Ultima oră
Pe aceeași temă