Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Constanţa: Marinarii români au antrenamente comune cu echipajele flotei turce pe Marea Neagră

Aproximativ 150 de marinari români ambarcaţi la bordul corvetei Contraamiral Horia Macellariu (265) şi pe nava purtătoare de rachete NPR Lăstunul (190) participă pe 2 aprilie la exerciţii pe Marea Neagră, alături de două bastimente turce.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.03.2018 - 13:49

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SMFN, Forţele Navale Române vor primi, în perioada 30 martie - 2 aprilie, vizita a două nave turceşti, fregata TGC Bartin (F-504) şi nava purtătoare de rachete TCG Kalkan (P-348), cele două bastimente, participante la exerciţiului anual multinaţional "Steaua de Mare 2018" (Deniz Yildizi 18), planificat de către Forţele Navale ale Republicii Turcia, urmând să acosteze în Portul Constanţa, timp de trei zile. Sâmbătă, 31 martie, în intervalul orar 14,00 - 17,00, sunt organizate vizite la bordul celor două nave militare turceşti.

"Pe timpul staţionării în Portul Constanţa, sunt programate vizite la Comandamentul Flotei, la sediul Primăriei Constanţa şi la Muzeul Naţional al Marinei Române iar marinarii turci vor depune coroane la Cimitirul Eroilor Turci din Slobozia şi vor vizita obiective turistice din Constanţa şi din împrejurimi", se precizează în comunicatul SMFN.

Totodată, Ambasada Republicii Turcia a informat, printr-un comunicat de presă, că exerciţiul "Steaua de Mare 2018" (Deniz Yildizi 18) este desfăşurat anual prin participarea Forţelor Navale Turce, a Forţelor Aeriene Turce şi Gărzii de Coastă Turce sub comanda Comandamentului Flotei Turce.

"Printre obiectivele acestui exerciţiu se numără dezvoltarea abilităţilor şi a capabilităţilor operaţionale ale unităţilor şi comandamentelor participante, sporirea nivelului de pregătire pentru luptă, precum şi contribuţia la menţinerea securităţii maritime la Marea Neagră", conform comunicatului ambasadei.

Comentarii

loading...