10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialCod galben de vreme rea în opt județe ale țării

Cod galben de vreme rea în opt județe ale țării

Avertizarea Cod galben intră în vigoare miercuri, ora 17.00, și este valabilă până vineri, ora 15.00. „În Carpaţii Meridionali şi de Curbură temporar va ninge, mai abundent la altitudini de peste 1.400 m şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va fi tare, cu viteze la rafală de peste 90 – 100 km/h şi va fi viscol ce va determina scăderea vizibilităţii.”, au anunțat meteorologii.

Pentru sudul, estul și centrul țării, se prognozează în intervalul miercuri, ora 14.00, vineri, ora 15.00, precipitații moderate cantitativ, cu intensificări ale vântului ce vor genera producerea poleiului.

„În intervalul menţionat, în sudul, estul şi centrul ţării temporar vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ şi se vor acumula 15 – 25 l/mp şi izolat peste 30 l/mp. Vor predomina ploile, iar din cursul serii de miercuri (9 decembrie) şi până în dimineaţa zilei de joi (10 decembrie) în jumătatea de nord a Moldovei vor fi mai ales ninsori. Temporar se va depune polei în estul ţării şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 45 – 55 km/h.”, avertizează ANM.

Ploi și polei în București

Pentru zona municipiului București, în intervalul miercuri, ora 14.00, joi, ora 8.00, vremea va fi iar mai ales spre seară va ploua, la început slab și vor fi condiții de polei, apoi moderat cantitativ. Se vor acumula cantități de apă, în general, de 10 – 14 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări noaptea când la rafală se vor atinge viteze în jurul a 40 km/h. Maxima se va situa în jurul valorii de 1 grad, însă din a doua parte a intervalului temperatura va crește, astfel că minima nopții va fi de 2 – 3 grade.

„De joi, ora 8.00, până vineri, ora 8.00, vremea se va menține închisă și se va încălzi. Temporar va ploua, mai ales seara și noaptea, și se vor acumula cantități de apă în medie de 10 – 12 l/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35 – 40 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de 6 – 8 grade.”, anunță ANM.

Pentru intervalul vineri, ora 8.00, vineri, ora 15.00, meteorologii spun că în Capitală cerul va fi mai mult noros și trecător va mai ploua. Vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 30 – 35 km/h. Temperatura maximă va fi de 9 – 10 grade.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă