1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSocialCod galben de averse și vijeli, pentru 13 județe

Cod galben de averse și vijeli, pentru 13 județe

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 19:30, în localităţi din judeţele Cluj şi Sălaj, în localităţi şi în zona de munte a judeţului Bistriţa-Năsăud, la peste 1.800 de metri, în localităţi şi în zona de munte a judeţului Maramureş, la peste 1.800 de metri, dar şi în zona joasă, se vor semnala averse care vor cumula local 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină de dimensiuni mici.

Până la ora 19:00, în localităţi din judeţele Vâlcea, Olt, Gorj şi în zona de munte la peste 1.800 de metri a judeţului Gorj, se vor semnala averse ce vor cumula 25 – 35 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni.

Tot până la ora 19:00; în localităţi din judeţele Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, se vor semnala averse ce vor cumula 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului. Ca fenomene asociate, va cădea grindină de mici dimensiuni.

Până la ora 18:50, în localităţi din judeţul Satu Mare se vor semnala averse care vor cumula 25 – 30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, izolat, grindină de dimensiuni mici.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM. 

Cele mai citite
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...

Crește tensiunea dintre Venezuela și Guyana legat de regiunea Essequibo

Comunitatea internaţională este îngrijorată de tensiunea tot mai mare dintre Venezuela şi Guyana în legătură cu Essequibo, regiune bogată în petrol aflată în dispută...

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...
Ultima oră
Pe aceeași temă