19.9 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSocialCine e bărbatul care a vandalizat mașinile de la Parlament

Cine e bărbatul care a vandalizat mașinile de la Parlament

Bărbatul care a vandalizat mașinile de la Parlament, în urma protestului AUR de marți, a fost reținut de oamenii legii. 

Individul se numește Gheorghe Florin Aurelian și a fost identificat după ce poliția a urmărit imaginile surprinse de camerele de luat vederi, scrie Digi24.

Individul a fost localizat în timp ce se deplasa pe Bulevardul Libertății. El a fost ridicat de pe stradă, dus la audieri și reținut pentru 24 de ore. 

Bărbatul care a vandalizat mașinile de la Parlament, reținut pentru distrugere

Bărbatul avea asupra sa un adevărat arsenal de luptă: un briceag, seringi sigilate, o mască de gaze militară și o stație de emisie-recepție. 

Bărbatul a fost reținut pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „distrugere”, „violarea sediului profesional” și „portul fără drept de obiecte periculoase”.

Până acum, jandarmii au identificat 14 organizatori ai protestlui și aproape 170 de participanți. Organizatorii au fost amendați cu câte 10.000 de lei.

Protestatarii au distrus și două autoturisme ale diplomaților străini

Marți, aproximativ 100 de protestatari au reușit să pătrundă în curtea Palatului Parlamentului escaladând zidurile instituției. Ei s-au adunat pe treptele Senatului. Unii dintre ei, deocamdată neidentificați – cu excepția lui Gheorghe Florin Aurelian – au vandalziat mai multe mașini. Dintre acestea, două aparțin Ambasadei SUA și Ambasadei Japoniei. Geamurile autoturismelor au fost vopsite cu vopsea verde. Oamenii au scris „Hoții” și „Asasinii”.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Excepționalismul românesc n-are seamăn în regiune

Sectarismul directivelor aeronautice, cu limitarea greutății bagajelor la maximum 20 de kilograme, îți influențează gabaritul cărților. Am luat cu mine în vacanță doar cărți...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies