Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rl online

Actualizat: 02.03.2018 - 11:37

Care sunt noile tendinţe şi provocări în industria de Real 2018

Sursa: Agerpres

Rl online

Actualizat: 02.03.2018 - 11:37

Evenimentul organizat in data de 27 februarie de Idea Events împreună cu asociaţia Together for a Better Tomorrow, i-a reunit pe unii dintre cei mai cunoscuţi specialişti din industria de real estate, într-o discuţie amplă, din care nu au lipsit informaţii în premieră şi dezvăluiri cu privire la planurile de dezvoltare ale celor mai mari actori de pe piaţă.

Prima parte a conferinţei i-a adus în faţa publicului pe Dimitris PERGAMALIS(Globalworth), Ramona PREDESCU-IACOB (Regus), Marian POPA (Deutsche Bank), Claudia CETĂȚOIU (JLL), Cristian VASILIU (ROFMA), Adrian URSULEAN (CTP Invest) şi David CANTA (Avison Young).

Alături de Patrick VRABIE, moderatorul evenimentului, speakerii invitaţi au discutat despre trendul proiectelor build-to-suit şi impactul asupra pieţei, dezvoltarea conceptului de co-working, zonele targetate de dezvoltatori pentru viitoarele proiecte, intenţiile de extindere şi valoarea adăugată adusă de Facility Management. Speakerii invitaţi au oferit şi o serie de       insight-uri valoroase, dar şi previziuni privind evoluţia pieţei de real estate în noul an.

Subiectul dezvoltărilor build-to-suit a fost unul dintre punctele centrale ale discuţiei, comentarii pe această temă au venit din partea reprezentantului Globalworth, companie ce dezvoltă în prezent un astfel de proiect pentru Renault. Nu doar în segmentul office se observă o creştere a cererii de proiecte custom-made, ci şi în sectorul industrial, Adrian Ursulean (CTP) vorbind de o creştere de aproximativ 30% a solicitărilor pentru astfel de proiecte.

Când vine vorba despre cerinţele concrete ale chiriaşilor, deşi costul de închiriere rămâne în continuare un factor decisiv, accentul se pune din ce în ce mai mult pe eficienţa energetică, tehnologizare, well-being-ul angajaţilor şi serviciile de facility managementintegrate, fapt confirmat şi de David Canta (Avison Young).

Despre piața de FM din România a vorbit și Cristian Vasiliu (ROFMA), care remarcă o deschidere în creștere către serviciile cu un grad de tehnologizare mare, în special tehnologiile IoT, dar și către conceptul de wellbeing, care împreună vor redefini tradiționalul spațiu de birouri. 

În ceea ce priveşte conceptul de co-working, Ramona Predescu-Iacob (Regus), a conturat principalele diferenţe dintre un hub şi un spaţiu de co-working, punctând totodată şi avantajele unui spațiu de lucru flexibil. Regus deține în prezent 3000 de locații la nivel global, urmând să aducă în curând și în România conceptul Spaces, dezvoltat pentru prima oară în Amsterdam și dedicat antreprenorilor și oamenilor de afaceri aflați în continuă mișcare.

 În continuarea discuţiei, Dimitris Pergamalis a afirmat că acesta va fi trendul anului în real estate, punctând totodată şi intenţia Globalworth de a aloca un procent de 15-20% din dezvoltările viitoare unor spaţii dedicate co-working, potrivit Agerpres.

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine