27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSocialMinistrul Educației: Școala începe în septembrie, ne pregătim pentru septembrie

Ministrul Educației: Școala începe în septembrie, ne pregătim pentru septembrie

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a fost întrebată, duminică seară, într-o discuție telefonică transmisă în direct la un post de televiziune, dacă școala va începe în luna septembrie.

“Da, ne pregătim pentru septembrie”, a răspuns ministrul Monica Anisie.

Ea a continuat explicând că, dacă în România va interveni cel de-al doilea val al epidemiei de coronavirus, “trebuie să fim pregătiți”.

În acest moment, școlile sunt închise și s-a anunțat că nu vor mai fi deschise până la începerea anului școlar 2020 – 2021. Până la finalul anului școlar 2019 – 2020, elevii urmează cursuri online, care chiar dacă se desfășoară de acasă, sunt obligatorii.

Potrivit celor mai recente estimări, după primul vârf al pandemiei de coronavirus, care este așteptat în România la începutul lunii mai, în România ar putea urma și un al doilea val al epidemiei, care s-ar putea înregistra în lunile octombrie – noiembrie 2020.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă