21.1 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăSocialEducațieBursele elevilor mărul discordiei dintre asociațiile de elevi și ministrul Educației

Bursele elevilor mărul discordiei dintre asociațiile de elevi și ministrul Educației

Ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu i se solictă de mai multe asociații de elevi din România să nu modifice criteriile de acordare a burselor de merit și să asigure cuantumuri minime care să corespundă nevoilor elevilor.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) îi cer lui Sorin Cîmpeanu să nu modifice criteriile pentru acordarea burselor, după ce ministrul Educației a anunțat că de cele de merit vor beneficia elevii cu medii de la 9,5.

“Sorin Cîmpeanu taie din nou de la educație! Acesta argumentează în baza faptului că notele obținute online au fost distorsionate, în ciuda faptului că măsura se va aplica de semestrul viitor, pentru note obținute în regim fizic.

Criticăm profund declarațiile și solicităm ministrului să asigure cuantumuri minime în funcție de salariul minim pe economie!”, a transmis Asociația Elevilor din Constanța.

Elevii propun ca bursa de merit să fie 10% din salariul minim brut pe economie, bursa de studiu, de 15% din salariul minim brut pe economie, bursa de ajutor social, de 25% din salariul minim brut pe economie, iar bursa de performanță, tot de 25% din salariul minim brut pe economie.

„Cuantumurile minime sunt din nou făcute din pix, criteriile pentru a beneficia de burse de merit se doresc a fi modificate, bursa socială, care ar trebui să combată abandonul școlar, este mai puțin de jumătate din bursa de performanță. Ceea ce se întâmplă este strigător la cer, iar Guvernanții trebuie să înțeleagă, odată pentru totdeauna, că educația este o investiție, nu un cost”, a precizat Ariana Dudună, președinte AEC, conform sursazilei.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri, că bursele de performanţă, de merit, de studiu şi cele de ajutor social vor creşte începând cu semestrul doi al anului şcolar 2021-2022. Deși, sunt dublate, bursele de merit se vor acorda doar elevilor cu medii de peste 9,50, nu 8,50 cum este în prezent.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Statul român cumpără fabrica de zahăr de la Luduș

Statul român cumpără fabrica de zahăr de la Luduș, din județul Mureș. Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a transmis, joi, câteva precizări...
00:01:20

Primarul Kievului: Războiul timp de 92 de zile pare „o zi fără oprire”

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat joi (26 mai) că războiul de peste trei luni din Ucraina a fost „o zi fără oprire”. Nouăzeci și...

De peste 30 de ani ministrii Educației vorbesc zadarnic despre salariile profesorilor

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că un profesor debutant ar trebui să încaseze salariul mediu net pe economie. Este o gândire logică și, dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă