Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Botoşani: Populaţia comunei Ripiceni a crescut cu 75%

Populaţia comunei Ripiceni din judeţul Botoşani a crescut, în ultimul an, cu aproape 75%, ca urmare a numărului de imigranţi stabiliţi aici, a anunţat, marţi, în şedinţa Colegiului Prefectural, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică, Valentin Popa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 29.05.2018 - 15:14

Potrivit acestuia, numărul de locuitori din Ripiceni a crescut de la 2.643 în 2017 la 3.558 în 2018, pe fondul numărului mare de cetăţeni din Republica Moldova care şi-au stabilit domiciliul în satele comunei.

"Cu precădere au fost transcrişi 15 copii pe lună, cel puţin la Ripiceni, care au solicitat certificat de naştere românesc. Dacă facem un calcul, la 12 luni, vedem câţi copii sunt transcrişi în cursul unui an", a afirmat Popa.

Un număr mare de imigranţi a fost înregistrat şi în Rădăuţi Prut, Ştefăneşti şi Darabani. La nivelul judeţului Botoşani, au fost înregistraţi, în 2017, peste 3.000 de imigranţi definitivi.

Comentarii

loading...