17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăSocialBatem pasul pe loc! 30 de km de autostradă, gata în 2022

Batem pasul pe loc! 30 de km de autostradă, gata în 2022

Nici anul acesta nu vom reuși să avem prea mulți kilometri noi de austradă, în ciuda fondurilor uriașe din PNRR.

2022, sărac în autostrăzi

Singurul tronson de autostradă care trebuie să fie gata anul acesta, conform contractului, este „Chiribiş-Biharia”, cu o lungime de aproape 30 de kilometri. Dar lucrările la porțiunea de drum, partea a Autostrăzii Transilvania, încă nu au început, potrivit TVR.

Compania de Drumuri și constructorii nu se înțeleg cu privire la o serie de costuri suplimentare.

În schimb, ar putea fi gata în avans lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești, tronsonul Sibiu-Boiţa, cu o lungime de 13 km. Termenul din contract este 2023.

Autoritățile mizează că vor fi date în trafic, anul acesta, și două tronsoane ale drumului expres Craiova-Pitești, cu o lungime totală de aproape 60 de km.

Drumul expres Craiova – Pitești este așteptat cu multă nerăbdare de șoferi, de transportatori, dar și de cele două companii producătoare de automobile. Cu toții speră ca odată cu finalizarea lucrărilor să fie eliminată și problema traficului din zonă.

Autoritățile vor ca până la sfârșitul anului să fie deschis traficul pe trei pasaje de pe centura Capitalei. Este vorba despre pasajele de la Domnești, Berceni și Olteniței. Tot anul acesta ar urma să fie gata și podul peste Dunăre de la Brăila.

Anul trecut au fost dați în trafic doar 30 de kilometri noi de autostradă.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Jurnalistul Val Vâlcu tună și fulgeră împotriva noilor numiți de la ANPC după ce un simbol al Bucureștiului a fost abuzat de noul vicepreședinte Hotca și 7 comisari de la ANPC „Mâinile sus!”

După ciuma lu' Covid, vine ciuma lu' partid. anpc amendează în stânga și în dreapta doar ca să-și facă reclamă... de dragul partiduluiVal Vâlcu,...
00:01:30

VIDEO: John Kerry: „Războiul din Ucraina nu trebuie să oprească lupta pentru climă”

John Kerry, senator SUA, a declarat la Forumul Economic Mondial (WEF), că această criza energetică globală provocată de războiul din Ucraina nu trebuie să...

Viktor Orban declară stare de urgență pentru efectele războiului din Ucraina

Premierul ungar Viktor Orban a declarat marți o a doua stare de urgență, de data aceasta susținând că este necesar pentru a face față...
Ultima oră
Pe aceeași temă