Autoritatea Metropolitană de Transport București trece în subordinea Primăriei Generale

Guvernul anunță că atribuţiile Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti vor fi transferate din subordinea Ministerului Transporturilor către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 10.05.2018 - 15:02

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că atribuţiile Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti vor fi transferate din subordinea Ministerului Transporturilor către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov.

"O altă temă de pe ordinea de zi se referă la Autoritatea Metropolitană de Transport. Luăm astăzi o decizie importantă şi pentru transportul de călători în regiunea Bucureşti-Ilfov, după modelul ţărilor europene", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit şefei Executivului, sistemele de transport public de călători sunt organizate şi funcţionează sub autoritatea administraţiilor locale.

"Vrem acest lucru şi în România. Astfel, transferăm atribuţiile Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti din subordinea Ministerului Transporturilor către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov. Sperăm să fie o veste bună pentru bucureşteni şi îi dorim mult succes doamnei primar Gabriela Firea", a mai afirmat Dăncilă.

Comentarii