Foto Arhiva

Asociaţia Colectiv GTG 3010 protestează faţă de afirmaţiile ministrului Muncii

Asociaţia Colectiv GTG 3010 protestează faţă de afirmaţiile ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, într-o emisiune televizată, aceasta făcând o aluzie nepotrivită în legătură cu tragedia din clubul Colectiv, sugerând că incendiul ar fi fost provocat pentru căderea lui Ponta.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 18.05.2018 - 13:00

Asociaţia Colectiv îi solicită ministrului ”să prezinte probe care să susţină aceste acuzaţii sau să recunoască public faptul că se foloseşte de tragedia din 30 octombrie în scop politic”.

”Considerăm că a fost depăşită limita bunului simţ de către politicieni, în lupta lor continuă pentru acumularea de capital electoral. Respingem orice conexiune politică şi orice tip de propagandă electorală, indiferent de modalitatea prin care se transmite aceasta. Referirile emoţionale la cazul Colectiv, conotate politic, sunt de natură să jignească şi să amplifice periodic suferinţa familiilor celor morţi şi răniţi în tragicul incendiu din data de 30 octombrie 2015”, se mai arată într-un comunicat al asociaţiei.

Aceasta atrage atenţia asupra efectelor, care sunt deja vizibile: 1. Utilizarea şi specularea denaturată a acestui eveniment tragic, provocat de corupţie; 2. Incompetenţa şi mascarea adevărului despre sistemul medical precar, inclusiv lipsa dotarilor din spitale; 3. Tergiversarea soluţionării dosarelor Colectiv înaintate instanţei direct şi indirect.

”Vrem ca justiţia română să fie independentă de politicieni, iar cei vinovaţi să plătească! Solicităm încetarea oricărui abuz la adresa victimelor din clubul Colectiv!”, se mai arată în comunicat.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat joi seara, la Romania TV, referindu-se la plângerea penală depusă de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, că liberalii vor să preia guvernarea, întrebându-se ”la ce vor mai da foc“.

”Cum să văd acest atac de un penibil absolut. Cum a fost şi acuzaţia de terorism la adresa lui Sevil Shhaideh. Nu e mare diferenţă. După ameninţarea lui Iohannis de acum trei zile la adresa premierului, iată că ies la iveală servanţii preşedintelui. Întrebarea pe care mi-o pun acum, că plângerea penală e depusă, este la ce mai vor să dea foc ca să preia guverarea“, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.
viewscnt

Comentarii