Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Andronescu: Toate școlile profesionale, de tip dual

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat că şi-a propus ca toate şcolile profesionale să devină de tip dual, pentru că avantajele sunt mai mari, fiind implicaţi angajatorii, care asigură nu doar locuri de practică pentru copii, dar şi locuri de muncă.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

01.02.2019 - 14:09

"Şcoala profesională în România e de două tipuri: şcoala profesională clasică şi şcoala profesională duală. Mi-am propus ca toată şcoala profesională să fie de tip dual. Care e diferenţa dintre cele două tipuri? În şcoala profesională duală intervine angajatorul, intervine şi cu susţinere, intervine cu locuri de practică şi, mai ales, intervine cu susţinerea locurilor de muncă, adică prin oferta aceasta de locuri de muncă, angajatorul dă multă încredere şcolii profesionale şi părinţilor elevilor din aceste şcoli, că la finalizarea şcolii au unde să lucreze", a declarat Andronescu.

Aceasta a precizat că, în mandatele sale anterioare, a încercat să restructureze şi să adapteze şcoala profesională la cerinţele pieţei muncii.

"Nu am desfiinţat niciodată o şcoală profesională. O şcoală profesională se desfiinţează prin lege (...) Ceea ce am încercat eu să fac şi în primul mandat 2001-2003, şi în 2009, a fost să restructurez şi să adaptez şcoala profesională la cerinţa de pe piaţa muncii. În 2003, reuşisem să parcurg toate judeţele şi să adaptez aceste şcoli profesionale, când m-am întors în 2009, era exact situaţia de dinainte de 2003", a spus ministrul Educaţiei.

Comentarii

loading...