Amplă acțiune de combatere a traficului cu țigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, peste 12.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere, informează IGPF, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.02.2018 - 12:50

Conform sursei citate, vineri seara, în jurul orei 21,00, la nivelul STPF Maramureş s-a declanşat o acţiune de combatere a contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Un echipaj mobil al poliţiei de frontieră a depistat pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei două persoane care transportau mai multe pachete cu ţigări în două genţi voluminoase.

Existând suspiciuni că acestea transportă produse de provenienţă extra comunitară, poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea celor doi şi efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor.

Astfel, a fost descoperită cantitatea de 500 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 6.000 de lei. Ţigările au fost confiscate, iar cei doi maramureşeni, în vârstă 31, respectiv 32 de ani, sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Brodina au descoperit și ei la aproximativ 1,5 km de frontiera de stat un autoturism de teren abandonat, înmatriculat în Marea Britanie, în care s-au observat mai multe colete cu ţigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 9.920 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 116.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul în cauză a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vişeului au descoperit într-un şopron din apropierea frontierei de stat, ascunse, 1.930 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 22.500 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în ambele cazuri se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot vineri, în jurul orei 19,30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean de 35 de ani, conducând un autoturism marca Renault Laguna, înmatriculat în Polonia.

Asupra lui a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în caroseria maşinii, cantitatea de 193 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 900 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către autoritatea vamală. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5.000 de lei, iar autoturismul a fost confiscat deoarece avea confecţionat loc special amenajat pentru transportul ţigărilor.

 

 

 

Citește totul despre:

#lazi #traficcutigari

Comentarii