0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăSocialAmenzi de 2,76 milioane de lei date de Apele Române

Amenzi de 2,76 milioane de lei date de Apele Române

Inspectorii din cadrul Apele Române au aplicat (ANAR) au aplicat amenzi în valoare de 2,76 milioane de lei și a înaintat 2 plângeri penale în cadrul a 155 de controale mixte. Sancțiunile au vizat exploatarea agregatelor minerale desfășurate în afara perimetrului autorizat sau fără acte de reglementare.

Acțiunile au început în luna mai și sunt derulate în baza protocolului încheiat între Inspecția Națională a Apelor din cadrul ANAR, Garda Națională de Mediu și Inspectoratul General al Poliției Române.

Din totalul amenzilor, în județul Maramureș au fost aplicate, în trei zile, 19 sancțiuni contravenționale în valoare de 670.000 de lei. Acțiunile au fost rezultatul a 31 de controale derulate de către 16 inspectori și 6 topografi din cadrul A.N. Apele Române împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Maramureș și Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Exploatarea ilegală a agregatelor minerale în albie are impact negativ asupra activității de gospodărire a apelor, întrucât pune în pericol stabilitatea malurilor. În plus, crearea depozitelor de nisip, pietriș și pământ în albie poate bloca secțiunile de scurgere a apelor provocând creșteri artificiale de niveluri.

Acțiunile vor continua până la sfârșitul anului și vor viza agenții economici la nivel național care desfășoară activități de exploatare a agregatelor minerale.

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...

Hunor i-a cerut amabasadorului Germaniei să sprijine aderarea României la Schengen

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că i-a solicitat ambasadorului Germaniei la Bucureşti să sprijine aderarea României la Schengen şi încetarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare...
Ultima oră
Pe aceeași temă