10.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSocialAlertă pe piața alimentară. Clienții trebuie să returneze 3 tipuri de produse

Alertă pe piața alimentară. Clienții trebuie să returneze 3 tipuri de produse

Carrefour a anunțat joi că recheamă clienții care au cumpărat mai multe sortimente de îngheţată, o ruladă cu ciocolată și un sorbet din cauza prezenţei oxidului de etilenă.

ANSVA a dat alerta

Potrivit unei informări a ANSVSA, ca urmare a notificării primite din partea furnizorului Froneri Ice Cream România SRL, Carrefour a început retragerea de la vânzare și rechemarea de la clienți a următoarelor articole:


– ruladă 3 tipuri ciocolată 650 ml
– îngheţată vanilie 900 ml
– sorbet lămâie 1000 ml
– îngheţată vanilie&fructe exotice 4X100ml.


Motivul rechemării îl reprezintă prezența oxidului de etilenă în aditivul folosit în fabricarea produselor – guma de carruba.


„Se recomandă persoanelor care dețin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată în informarea citată.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...

Taximetriștii continuă și astăzi protestul din Capitală

Taximetriştii membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT) continuă astăzi protestele în Piaţa Constituţiei, solicitând emiterea, în...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă