Foto: Arhivă

Ajutorul pentru fertilizarea in vitro se acordă din 4 iunie. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Primăria Capitalei a anunţat, miercuri, că a finalizat regulamentul privind acordarea unui sprijin financiar cuplurilor infertile din Bucureşti pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 02.05.2018 - 10:48

Programul de acordare a ajutoarelor financiare va începe la data de 4 iunie 2018.

"Proiectul se va derula începând cu data de 4 iunie 2018, în farmacii şi în unităţi sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Regulamentul va fi postat joi, 3 mai, pe site-ul ASSMB, (www.assmb.ro, la sectiunea Proiect FIV) şi va putea fi consultat atât de către cuplurile interesate de acest program, cât şi de farmacii şi unităţi medicale specializate în FIV. În ceea ce priveşte criteriile de eligibilitate, reamintim că vor beneficia de acest ajutor financiar cuplurile care au indicaţie medicală pentru FIV, vârsta partenerei fiind între 24-45 de ani, restul detaliilor vor putea fi consultate în regulamentul complet ce va fi postat pe site", a anunțat, miercuri, un comunicat al PMB.

Sprijinul financiar acordat este de 13.800 lei/cuplu/solicitare şi se acordă sub formă de 2 vouchere pentru fiecare solicitare.

"Voucherele se vor acorda simultan, după cum urmează: Etapa 1-Voucher medicamente - pentru tratamentul de stimulare se va acorda un voucher în valoare de 4.600 lei; Etapa 2 – Voucher proceduri medicale - pentru intervenţia medicală specifică se va acorda un voucher în valoare de 9.200 lei", potrivit Primăriei Capitalei.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) va afişa, atât la sediul din str. Sfânta Ecaterina, nr. 3, sector 4, Bucureşti, precum şi pe pagina web proprie, toate datele statistice ale proiectului (numărul dosarelor depuse, numărul celor aprobate, dosarele incluse în lista de aşteptare; numărul de proceduri de fertilizare in vitro efectuate etc.), explică PMB.

Comentarii