Foto: Mihai Diac

A început recalcularea pensiilor. Se va aplica la circa 100.000 de persoane

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat sâmbătă seară că până la finalul lunii septembrie 2019, aproximativ 100.000 de români vor avea pensiile recalculate.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.05.2019 - 10:17

Ministrul Muncii a precizat că actuala etapă de recalculare a pensiilor se aplică asupra persoanelor care au încetat activitatea în câmpul muncii în baza unor legi speciale. În cadrul acestei proceduri, peste 40.000 de pensii au fost deja recalculate.

„Sunt persoane care au ieşit de-a lungul timpului pe baza unor legi speciale, legi create strict fie pentru mineri, fie pentru platforme industriale cum e Galaţiul. Aceste persoane au ieşit la pensie, dar au beneficiat de doar două dintre cele trei beneficii. Adică stagiul suplimentar şi reducerea vârstei de pensionare, dar nu au avut punctaj suplimentar. Aceste persoane acum se încadrează în această lege”, a explicat ministrul Marius Budăi.

"Din estimarea noastră, la nivel naţional sunt circa 100.000 de persoane" (care se încadrează în această situație), a estimat ministrul Muncii.

"Deja avem calculate 42.000 de pensii, de decizii. 36.000 deja sunt puse în plată, iar dinamica continuă. Până în 30 septembrie trebuie să închidem această procedură”, a precizat ministrul Budăi.

Comentarii