Foto: MAI

3.000 de elevi ai şcolilor de poliţie şi subofiţeri ale MAI au depus jurământul militar

În şcolile de agenţi de poliţie şi subofiţeri ale Ministerului Afacerilor Interne, aproape 3.000 de elevi au depus, vineri, jurământul militar.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.03.2018 - 15:24

Cursanții din școlile de agenți și de subofițeri ale MAI au susţinut examenul de admitere în luna ianuarie 2018 şi vor absolvi la finalul acestui an.

Dintre aceştia, 1.588 sunt de la arma poliţie, 700 de la jandarmi, 333 de la pompieri şi 281 de la poliţia de frontieră. Aceştia au susţinut examenul de admitere în luna ianuarie a acestui an şi vor absolvi la finalul lui 2018.

"Odată cu depunerea acestui jurământ trebuie să fiţi pe deplin conştienţi că dumneavoastră veţi fi în slujba societăţii şi nu invers. Aşadar, statutul pe care îl veţi dobândi vă oferă în special obligaţii – faţă de oameni, faţă de comunitate şi faţă de ţară. Am convingerea că fiecare a făcut această opţiune în cunoştinţă de cauză! Eu vă recomand să nu vă opriţi aici! Mergeţi mai departe, pregătiţi-vă intens şi demonstraţi că oricând puteţi face mai mult pentru voi şi pentru ţară!” , a transmis, printr-un mesaj, ministrul de Interne, Carmen Dan.

La ceremonii au fost prezenţi reprezentanţi din aparatul central al MAI precum şi din inspectoratele generale ale fiecărei arme - Poliţie, Poliţie de Frontieră, Pompieri şi Jandarmi.

Comentarii