0.8 C
București
joi, 9 februarie 2023
AcasăPoliticăCriza politică300 de persoane manifestă în fața Ambasadei Federației Ruse la București contra...

300 de persoane manifestă în fața Ambasadei Federației Ruse la București contra agresiunii din Ucraina

Peste 300 de persoane, în mare parte femei, dar şi copii, protestează sâmbătă, în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la București, împotriva războiului din Ucraina.

Participanţii au steaguri ucrainene şi poartă pancarte cu mesajele: „Putin=Război”, „Stop agresiunii”, „Putin, jos mâinile de pe Ucraina!”, „Ruşilor, plecaţi acasă!”, „Încetaţi finanţarea războiului!”, „Ucrainenii mor pentru valori europene”. Multe dintre acestea sunt scrise în limba engleză.

Se scandează lozinci pro-Ucraina, împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin şi a războiului, invocându-se numele oraşelor atacate de forţele ruse.

Evenimentul este organizat de Asociaţia 21 Decembrie 1989 şi Fundaţia Ioan Bărbuş, acesta fiind cele de-al şaselea protest în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

300 de persoane denunță în fața Ambasadei Federației Ruse de la București genocidul împotriva poporului ucrainean organizat de „ armata roșie”

„Genocidul dezlănţuit împotriva poporului ucrainean de către armata roşie, împreună cu complicii lor ceceni şi belaruşi, trebuie oprit. Am fost şi rămânem solidari cu poporul ucrainean în lupta sa pentru libertate şi suveranitate. Ucraina va învinge”, a fost mesajul organizatorilor, publicat pe pagina de Facebook.

Evenimentul este susţinut de asemenea de Asociaţia Forumul Civic Românesc, Federaţia Iniţiativa Timişoara, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România şi RePatriot.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Comportamentul de ospătar al diplomației române sau despre cum râde presa maghiară de iohaniști

Dacă în vremurile înnegurate, ardelenilor le veneau edicte criminale de la Budapesta, în timpurile moderne, luarea peste picior. Publicația Magyar Nemzet scoate miezul din miez....

Ministerul Educației, supt de bătrânele căpușe și de birocrație

Indiferent de partidele aflate la putere, Ministerul Educației este mereu supt de bani de aceleași căpușe, de care nu deparazitează de ani buni. Afacerile începute...

7 sfaturi pentru a alege mobilierul pentru camera de zi

Camera de zi este primul spațiu pe care vizitatorii dvs. îl vor vedea odată ce intră în casa sau apartamentul dvs. Pentru a crea...
Ultima oră
Pe aceeași temă