3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSocial160 noi de cazuri de îmbolnăvire cu covid-19 / Numărul total al...

160 noi de cazuri de îmbolnăvire cu covid-19 / Numărul total al persoanelor infectate 1452

Dintre acestea, 139 au fost declarate vindecate şi externate, până în prezent fiind înregistrate şi 29 de decese. La ATI sunt internaţi, în acest moment, 34 de pacienţi, dintre care 25 în stare gravă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până în 28 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre cele 1.452 de persoane confirmate pozitiv, 139 au fost declarate vindecate şi externate (54 la Timişoara, 55 la Bucureşti, 16 la Iaşi, 6 la Craiova, 6 la Constanţa şi 2 la Cluj).

Totodată, până acum 29 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj-Napoca şi Neamţ, au decedat.

Dintre acestea, trei decese au fost anunţate sâmbătă, fiind vorba despre trei femei din Arad.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 160 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 13 şi 83 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 34 de pacienţi, dintre care 25 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 7.801 persoane. Alte 131.367 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 19.663 de teste, din care 1.277 în unităţi medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.122 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 6.039 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Până în prezent, prin structurile M.A.I. au fost întocmite 209 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 4.235 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 3, poliţiştii au depistat 23.973 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.410.624 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, Poliţia de Frontieră a întocmit patru dosare penale pentru fals în declaraţii.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 67 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franţa şi câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie şi Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 11 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franţa şi 1 în Marea Britanie, au decedat.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Sâmbătă dimineaţă, în România a ajuns încă un transport cu aproximativ 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă a NATO. Cele 100.000 de combinezoane de protecţie din acest transport, achiziţionate de România, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din Ministerul Sănătăţii şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Joi au ajuns în ţară alte 100.000 de combinezoane.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 755 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 24 de persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până în 27 martie, au fost raportate 265.421 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă