Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Virgil Musta: Spitalele vor fi copleșite, singura soluție e să nu ne îmbolnăvim

Medicul Virgil Musta privește cu îngrijorare creșterea îmbolnăvirilor cu Covid-19 și atrage atenția că mai multe spitale nu mai fac față numărului mare de pacienți.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 26.07.2020 - 09:02

Virgil Musta, medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, una dintre unitățile medicale din România cu rată mare de însănătoșire a bolnavilor cu Covid-19, este convins că doar prevenția ajută în lupta cu noul coronavirus.

„Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor - cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii - nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară. Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie.” a atras atenția medicul Virgil Musta , într-o intervenţie telefonică la Digi 24, preluată de News.ro.

Renumitul medic a anunțat că este posibil ca autoritățile locale să ia decizia de a „interna” bolnavi de Covid-19 într-un spațiu de izolare dintr-un cămin, în condițiile în care mai multe spitale din Timișoara sunt pline.

„Terapia intensivă este plină, a intrat în funcţiune şi unitatea mobilă de terapie intensivă, iar pe secţie avem foarte mulţi pacienţi care nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen. Dacă nu înţelegem să fim responsabili şi solidari ne îmbolnăvim și îmbolnăvim și pe alţii. ” a adăugat Virgil Musta.

Comentarii

loading...