11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSănătateUn vaccin obținut din tutun intră în prima fază de testare clinică

Un vaccin obținut din tutun intră în prima fază de testare clinică

O firmă americană și-a anunțat intenția de a începe faza I a studiului cu subiecți umani asupra vaccinului său împotriva COVID-19, după ce a primit aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA.

Noul vaccin ar urma să fie produs de Kentucky Bioprocessing (KBP), subsidiara de biotehnologie a firmei BAT.

În cadrul studiului vor participa un total de 180 de voluntari sănătoși care vor fi împărțiți în două categorii, cei cu vârsta cuprinsă între 18-49 ani și cei cu vârsta cuprinsă între 50-70 ani.

Rezultatele studiului sunt așteptate la mijlocul anului 2021 și, dacă sunt pozitive, ar permite progresul într-un studiu de fază II, supus aprobării instituțiilor de reglementare.

Noul vaccin este dezvoltat folosind o tehnologie de creștere rapidă a plantei de tutun. Această abordare unică are o serie de posibile avantaje, inclusiv producerea rapidă a ingredientelor active ale vaccinului în aproximativ 6 săptămâni, comparativ cu câteva luni în cazul folosirii unei metode convenționale.

De asemenea, acest vaccin rămâne stabil la temperatura camerei, ceea ce ar putea fi un avantaj semnificativ pentru sistemele de sănătate și rețelele de sănătate publică din întreaga lume. Dacă va fi un succes, viteza de producție a ingredientelor active are avantajul de a reduce timpul dintre identificarea de noi viruși și tulpini și dezvoltarea și implementarea vaccinului pentru cei care au nevoie de el.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă