Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un producător german, al șaselea furnizor de vaccin Covid-19 pentru țările Uniunii Europene

Comisia Europeană a stabilit termenii preliminari de colaborare cu societatea BioNTech-Pfizer pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 10.09.2020 - 14:17

Discuțiile cu producătorul german BioNTech-Pfizer se înscriu în seria de alte cinci discuții cu firme farmaceutice de la care se dorește achiziționarea unui potențial vaccin care să acționeze eficient împotriva noului coronavirus. Anterior, Comisia a încheiat discuții cu Sanofi-GSK, Johnson&Johnson, Cure Vac, Moderna și Astra Zeneca, companie ce a semnat deja la 27 august primul contract la nivel european.

„Sunt încântată să anunț încheierea discuțiilor cu BioNTech-Pfizer, este cea de-a șasea companie din domeniul farmaceutic cu care am finalizat discuțiile sau am semnat un acord pentru potențiale vaccinuri, în timp record. Șansele noastre de a dezvolta și folosi un vaccin sigur și eficace sunt mai mari ca niciodată, atât pentru europenii de aici de acasă, cât și pentru restul populației mondiale. Dacă vrem să eliminăm coronavirusul oriunde, trebuie să-l eliminăm peste tot.”, a anunțat Ursula von der Leyen, președinta Comisie Europene.

Comisia Europeană va dispune de un cadru contractual pentru achiziționarea inițială a 200 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, cu o opțiune de a achiziționa până la 100 de milioane de doze suplimentare, care vor fi furnizate după ce un vaccin se va dovedi a fi sigur și eficace împotriva COVID-19.

Comentarii