Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Spitalul Universitar din București a fost amendat cu 20.000 de lei

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au decis amendarea Spitalului Universitar de Urgență din București cu suma de 20.000 de lei, după ce un pacient decedat a fost găsit abandonat pe o targă în interiorul spitalului.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2020 - 10:55

"Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienţilor decedaţi. Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realităţii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incendiu. Urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, conform HG nr. 857/2011, art.32., lit.k, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei, conform aceluiaşi act normativ", a anunțat un comunicat difuzat, duminică seară, de Ministerul Sănătății.

Conducerii Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) i s-a pus în vedere ca, în termen de 30 de zile, să identifice şi să amenajeze un spaţiu special pentru pacienţii decedaţi, să revizuiască procedura de manipulare a acestora şi să instruiască personalul medical care se ocupă de astfel de situaţii.

Incidentul referitor la pacientul abandonat pe o targă fusese semnalat de deputatul Emanuel Ungureanu.

Comentarii

loading...