Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Prof. Dr. Erdal Karaöz: Autismul poate fi tratat cu ajutorul celulelor stem!

Prof. Dr. Erdal Karaöz vorbește în exclusivitate despre descoperirile sale din medicină.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.08.2018 - 12:50

Prof. Dr. Erdal Karaoz este unul dintre cei mai renumiți medici din lume specializați în tratamentul cu celule stem. Încă de când a început studiile în medicină, Prof. Dr. Erdal Karaoz s-a implicat în cercetare și a avut rezultate impresionante. A obținut 36 de premii internaționale și a publicat articole și cărți de medicină.

Profesorul vorbește în exclusivitate despre descoperirile sale din medicină și despre modul în care tratamentul cu celule stem dă rezultate uimitoare în rândul celor afectați de autism.

„Sistemul imunitar joacă un rol important în autism. Interacțiunile dintre sistemul imunitar și sistemul nervos încep devreme, în stadiul embrionar al vieții, iar neurodezvoltarea cu succes depinde de un răspuns imun echilibrat. În prezent, celulele stem mezenchimale par să fie cele mai eficiente pentru terapiile celulare pentru tulburarea spectrului de autism, datorită capacităților lor imunomodulatoare. Se presupune că acestea funcționează în tratamentul autismului prin secreția citokinelor antiinflamatorii, care favorizează restabilirea plasticității. Studiile clinice precoce ale transplantului de celule stem mezenchimale derivate din cordonul ombilical uman au arătat o oarecare eficacitate în tratarea autismului”, spune Prof. Dr. Erdal Karaöz.

În ce constă mai exact procedura de tratare a autismului prin implantare de celule stem, dar și care este rata de succes, ne spune Dr. Karaöz.

„În autism, tratamentul de implantare a celulelor stem și tratamentul de activare a celulelor sintetice pentru a repara deteriorarea neuronilor motori este de așteptat să aibă un efect antiinflamator periferic, cu potențialul de a vindeca până și reacțiile autoimune. Pacientul va primi tratament pentru îmbunătățirea circulației sângelui, pentru a mări alimentarea cu sânge a nervilor afectați și pentru a hrăni neuronii, împreună cu instruirea zilnică de reabilitare, pentru recuperarea funcției sale motorii. Acest tip de tratament poate face ca spiritul și inteligența pacientului să se recupereze, iar la final boala ar putea fi oprită. Cu toate acestea, atunci când discutați despre îmbunătățiri, este important să rețineți că acestea pot diferi de la un pacient la altul, fiind determinate de mai mulți factori cum ar fi cursul medical al pacientului, starea fizică, gravitatea bolii, vârsta și așa mai departe.”, a completat profesor Dr. Erdar Karaöz

 

Comentarii