9.5 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSănătatePremierul Ciolacu participă la Consiliul Național al Federației Sanitas, care vrea să...

Premierul Ciolacu participă la Consiliul Național al Federației Sanitas, care vrea să organizeze o grevă

Premierul Marcel Ciolacu ar urma să participe, în ziua de 17 ianuarie 2024, la Consiliul Național al Federației Sanitas.

Reuniunea Sanitas se desfășoară la București. Potrivit unui anunț de ultimă oră al Guvernului României, prezența premierului la acest eveniment este așteptată la ora 14,30.

La finalul lunii decembrie 2023, Sanitas anunța că va declanșa un conflict colectiv de muncă. Ulterior acestui anunț al Sanitas, la începutul lunii ianuarie 2024, situația din domeniul Sănătății s-a tensionat și mai mult, după ce CNAS a anunțat că, în anul 2024, vor scădea sumele decontate pentru serviciile care sunt prestate de cabinete medicale.

În ultimele zile, separat de Sanitas, mai multe organizații ale medicilor au transmis proteste față de proiectul de finanțare elaborat de CNAS. În contextul acestor proteste, premierul Ciolacu l-a schimbat din funcție pe președintele CNAS – care, de altfel, ocupa această funcție doar interimar. Șeful Executivului a declarat că nu crede că vreun cabinet medical se va închide și a susținut că organizațiile medicilor trebuie să meargă să negocieze cu reprezentanții CNAS.

În ziua de 17 ianuarie, medicii ar urma să organizeze un protest în fața sediului central al CNAS. Apoi, la 18 ianuarie, ar fi programată prima rundă de negocieri între organizațiile medicilor și CNAS.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cât de mult se poate apăra Europa fără ajutorul Americii?

Pentru ca Europa să umple golul lăsat de absența Americii ar fi necesar mult mai mult decât creșterea cheltuielilor pentru apărare. A doua...

Savantul de la Cotroceni, garantul fuziunii reușite

Ilustrație: Marian Avramescu Savantul rătăcitor prin lume, președintele Klaus Iohannis, explică fenomenul comasării degenerate din călătorii exotice. Savanții din laboratoarele cu circuit închis ale Palatului...

Anunț important oficial legat de cardurile de energie

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a confirmat că, în sezonul rece rămas din primăvara lui 2024, românii vor continua să primească sprijin pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă