3.7 C
București
duminică, 8 decembrie 2024
AcasăSănătateO mutație a coronavirusului, de zece ori mai infecțioasă, a fost descoperită...

O mutație a coronavirusului, de zece ori mai infecțioasă, a fost descoperită și la pacienți români

Mutația D614G a coronavirusului Covid-19, caracterizată de cercetătorii americani ca fiind de până la 10 ori mai infecțioasă în culturi celulare, a fost identificată și la pacienții români, anunță un comunicat difuzat, miercuri, de grupul Medlife.

„Această mutație a fost detectată încă de acum două luni, într-un procent majoritar, de 96%, la pacienții din România testați în cadrul studiului desfășurat de MedLife pentru secvențierea genoamelor noului coronavirus”, precizează comunicatul transmis la data de 19 august 2020.

Pe de altă parte, din fericire, „informațiile actuale sugerează că mutația D614G nu reprezintă un factor mai mare de risc pentru mortalitate, așa cum o reprezintă vârsta pacientului sau prezența comorbidităților”.

Datorită faptului ca mutația D614G se află într-o regiune a proteinei care este mai puțin importantă pentru dezvoltarea unui răspuns imun corespunzător, este puțin probabil ca elaborarea vaccinurilor anti – Covid să fie afectată de prezența acestei mutații.

Cu privire la mutația D614G, „de la apariția acesteia – februarie 2020, în multe regiuni din lume a devenit forma dominantă a virusului”, a explicat biologul Dumitru Jardan, doctor în științe medicale, coordonator al laboratorului de Biologie Moleculară MedLife și coordonatorul științific al studiului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Hackerii ruși și cele 85.000 de atacuri cibernetice: Justiția începe ancheta

DIICOT a deschis un dosar penal după ce ofițerii de informații au identificat peste 85.000 de atacuri cibernetice care au vizat site-uri electorale din...

Situație complicată în Siria. Bashar al-Assad e de negăsit/Capitala Damasc încercuită

Președintele sirian Bashar al-Assad nu este de găsit nicăieri în Damasc, spune o sursă citată de CNN, potrivit Antena3. Poziția oficială a biroului președintelui sirian...

Cinci tineri aflați pe Jepii Mari și un turist plecat spre Vârful Omu au cerut ajutorul Salvamont

Cinci tineri care au urcat pe Jepii Mari și au rămas blocați în zona Șaua cu piloni, precum și un turist care a plecat...
Ultima oră
Pe aceeași temă